Yentl Desmaré, Kyle Cuypers, Hannah Vanstipelen en Dries Vranken regeren pony dag in het Sentower Park

Yentl Desmaré, Kyle Cuypers, Hannah Vanstipelen en Dries Vranken regeren pony dag in het Sentower Park
De internationale springruiters vertoeven allen onder een stralende zon. In het Sentower Park startte de nationale Emmers Cup gisteren met een pony-dag. In de hoofdrubriek waren de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.10m. Daarin sprong Yentl Desmaré naar de overwinning in het zadel van Snippeling. In totaal klasseerden vijf combinaties zich voor de barrage. Desmaré noteerde de snelste tijd en hield het hout in de lepels.

Na een finish in 40,64 seconden nam de amazone een voorsprong van net geen drie seconden op Jérome Schmidt met Cragghouse. Schmidt klokte foutloos af in 43,11 seconden en werd opgevolgd door zijn zus, Sophie Schmidt met Pablo. Enkel de top drie slaagde in een foutloze barrage rit.

De top vijf werd afgewerkt door Elisabeth Van Munster met  Little Ben op vier en Aaron Thijskens met Ella op vijf.

De allerkleinsten kwamen in ware Carnaval-stijl verkleed aan de start. Bij de 1.00m ruiters was het de sport die voorop stond. Maar liefst dertien duo's hielden het er foutloos. Kyle Cuypers en Ora noteerden daarbij de snelste tijd van 36,10 seconden. Komende uit Hasselt volgde Seppe Wouters op de tweede plaats met Erica. Het jeugdig talent kruiste de eindmeet foutloos in 37,63 seconden.

Seppe Wouters strandde bovendien ook nog op de vijfde plaats (Cara) en zesde plaats (Inneke). Saartje Joosten en Kaatje vervolledigden de het podium na een foutloze barrage in 38,13 seconden. Yentl Desmaré strandde net buiten de top drie op de vierde plaats met Snippeling.

0.90m

  1. Hannah Vanstipelen - Phanta

  2. Seppe Wouters - Lina

  3. Kyle Cuypers - Ora


0.80m

  1. Dries Vranken - Spirit

  2. Haley Cuypers - Make My Day

  3. Kyle Cuypers - Sulaatik


KLIK HIER VOOR ALLE UITSLAGEN