Winst voor Virginie Thonon in El Jadida, vijfde plaats voor José Thiry

Winst voor Virginie Thonon in El Jadida, vijfde plaats voor José Thiry

In El Jadida te Marokko zijn het de Belgen die goed weten te presteren vandaag. Zo was er in de eenster rubriek op een hoogte van 1m30 winst voor Virginie Thonon en haar BWP-er Kamara du Chabus (v. Vagebond de la Pomme). In deze Accumulator rubriek behaalde ze 65 punten in een tijd van 52.54 seconden.



Ze bleef daarmee voor op de thuisrijdende Farid Amanzar die met Air Jordana Z (v. Air Jordan Z) naar de tweede plaats wist te rijden in een tijd van 52.93 seconden. Ook zijn landgenoot Omar Assili bleef foutloos en noteerde met Charmantino (v. Cascavelle) 65 punten en een tijd van 54.21 seconden waarmee hij goed was voor de derde plaats.


In de driester competitie was er eerder vandaag een rubriek op 1m45 hoogte. Hier was het Simon Delestre die er met de winst vandoor ging in het zadel van zijn Gain Line (v. Stolzenberg). Het tweetal deed dat met een foutloze ronde in 61.48 seconden. Ze bleven daarmee voor op de Zwitserse Nadja Peter Steiner en haar Celeste 26 (v. Casall Ask) met wie ze rondkwam in 63.95 seconden, gevolgd door een derde plaats voor haar landgenoot Alain Jufer die met zijn Rahmannshof Tic Tac (v. PKZ Contact van de Heffinck) naar een tijd wist te rijden van 64.82 seconden.


José Thiry stuurde de hengst Cyrano d'Orbri (v. Cicero Z van Paemel) ook foutloos door de finish. De combinatie kwam rond in 65.22 seconden en noteerden daarbij de vijfde plaats.