Winst voor Thomas Baukeland in het Azelhof

Winst voor Thomas Baukeland in het Azelhof
In het Azelhof werden gisteren de laatste GOLD proeven van het weekend afgewerkt. De laatste proef die op het programma stond was de 110cm proef die in twee fasen verreden werd. De snelste tijd kwam van Thomas Baukeland en Flyer. Zij gingen als een speer door het parcours en noteerden een tijd van 28,90 seconden, wat hen een tweede plaats opleverde/ Lauren Iwens en Calino De Brumie Z namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij legden een foutloze tweede fase af in 30,69 seconden. Kristof Verheyen en Kilenka vervolledigden het podium. Ook deze combinatie liet het hout ongemoeid en kwam na 32,25 seconden over de eindmeet.

Charlotte Baukelaar en Ines Van de Donkhoeve eindigden op de vierde plaats. Léna Léonard en Calismo Z namen de vijfde plaats voor hun rekening.

In de 1,00m rubriek was het Hanne Anthonissen die met de overwinning aan de haal ging. Samen met Indiana Van Den Bosbeek sprong ze een foutloze tweede fase in 26,31 seconden. Hiermee was ze iets sneller dan Patrick van der Celen. Hij en Douglas finishten in 26,61 seconden, wat resulteerde in een tweede plaats. De derde plaats ging opnieuw naar Hanne Anthonissen. Dit keer zadelde ze CC Belle 3Z om in 49,62 seconden naar de eindmeet te rijden.

Yentl Brys (Helsinki van de Withoeve) en Mackenzie Van Oeteren (Floor V) vervolledigden de top vijf.

In de 90cm rubriek kroonde Annelies Bastenie zichzelf tot winnares door met Mellomacho een foutloze omloop te rijden in 23,86 seconden. De tweede plaats ging naar Esther Willems en Franco. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 26,22 seconden. Anouk Pabiszak en Gold of Gram namen de derde plaats voor hun rekening. Zij klokten af in 26,48 seconden.