Wilm Vermeir zegeviert in spannende Flandria Rent Grote Prijs

March 19, 2017

De eerste Grote Prijs van de twee weken durende Spring Tour in Lier heeft een Belgische winnaar gekregen! In de vernieuwde piste van het Azelhof was het Wilm Vermeir die de Nederlander Bart Bles te snel af was. De derde plaats ging ook naar Belgie met Ann Carton Grootjans.

Onder grote belangstelling zag het publiek in Lier tien van de 46 starters terug komen om te strijden om de eindzege vanmiddag. Over het 1.50m hoge parcours kregen ze daar heel wat spectakel voorgeschoteld. De ene na de andere combinaties wist elkaar af te troeven.

Uiteindelijk was het Vermeir en zijn BWP merrie Gentiane de la Pomme (v. Shindler De Muze) die de zege greep. Met een geweldige rit in 40.45 seconden verwees hij Nederlander Bles en de hengst Lord Sandro DDH (v. Lordanos) naar de tweede plaats.  Bles die gisteren nog de kwalificatie won kwa in 41.91 seconden over de eindstreep.

Carton-Grootjans en de BWP’er Funky Music (v. Vido D’Arsouilles) zijn de laatste tijd ook ina vorm. Eind februari was er nog een vierde plaats tijdens de Grote Prijs op het Indoor van Lier. Nu stuurde de amazone haar schimmel merrie naar de derde plaats in 42.53 seconden.

Fernando Chiarotto Penteado werd in een gecontroleerde rit van 44.20 seconden met Catija ET Z.  Equteam ruiter Jean-Christophe De Grande is na zijn zegetocht in Spanje ook weer terug in België. Met Belano vd Wijnhoeve Z (v. Belin) legde hij beslag op de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.