William Whitaker schrijft de 1* Grote Prijs van Bonheiden op zijn naam

William Whitaker schrijft de 1* Grote Prijs van Bonheiden op zijn naam
De internationale jumping in Bonheiden zit er nu echt op. De wedstrijd werd afgesloten met de 1* Grote Prijs over een hoogte van 1m40. Het was een pittig gebouwd parcours, en foutloos blijven in de basisomloop bleek dan ook lastig genoeg. Uiteindelijk wisten acht combinaties door te stoten naar de barrage.

Daarin waren William Whitaker en de 8-jarige BWP hengst Justin vd Zandhoeve (v. Emerald van't Ruytershof) onverslaanbaar. Zij vlogen door de finish in 35,73 seconden, en schreven zo deze GP op hun naam. De Franse amazone Lara Postillon zat hen wel nog op de hielen. Met de KWPN merrie Woman (v. Royalty) klopte ze af op 36,06 seconden, goed voor de tweede plaats.

Steve Auwers mocht het podium vervolledigen op de derde plaats. Daarvoor kon hij rekenen op Extreme M (v. Vaillant). Ook de rest van de top zes kleurde zwart-geel-rood. Op de vierde plaats zagen we Gudrun Patteet en de BWP-ruin Sea Coast Just the Music (v. Tornedo FCS). Gilles Thomas sloot met de sBs hengst Ducati van Schuttershof de top vijf af. Voor Pascale Lombard en Qostaeres Kernat was er een zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag