Wesley Carmans verdedigt Belgische eer in barrage van Derby van Lummen

Tijdens de jaarlijkse traditie van Springtour Lummen kan je op zaterdag altijd de Derby volgen. Hier ging na een spannende eerste ronde waar niemand het foutloos kon houden gingen er vijf ruiters nog een barrage rijden. Sanne Thijssen, Steve Guerdat, Wesley Carmans, Dermott Lennon en Johnny Pals.

Razendsnel ging de Nederlander Johnny Pals rond de barrage in 43.95 seconden. Hij wint deze derby voor de tweede keer in Lummen samen met zijn partner Urjul van Generhese (v. Indian Gold van Castershoeve). Hij werd in 2015 ook al eerste en in 2016 eindigde hij op de tweede plaats.

De Ier Dermott Lennon kwam op de tweede plaats te staan met Gelvins Touch (v. Touchdown) in 45.53 seconden. Steve Guerdat die als tweede aan de start kwam met Dioleen (v. Rhodium) had een tijd van 48.92 seconden. De Nederlandse Sanne Thijssen was de eerste die van start kwam in de barrage met Bulavsco en stopte deze tijd in 49.53 seconden.

Wesley Carmans die de Belgische eer verdedigde kreeg spijtig genoeg één springfout aangerekend op de laatste sprong. Hij had een tijd van 47.08 seconden met Calvados (v. Versailles van de Begijnakker).

Klik hier voor alle resultaten.