Welsey Carmans onverslaanbaar in de Warre

Welsey Carmans onverslaanbaar in de Warre
De nieuwjaarswedstrijd Grote Prijs in De Warre in Neeroeteren was kinderspel voor Welsey Carmans. In het zadel van Calvados plaatste de springruiter de snelste rit van de vier dubbele foutloze omlopen. Het duo kruiste de eindmeet in 35,861 seconden.

In totaal kwamen er 56 combinaties aan de start. Slechts elf duo's kwamen terug in de barrage. Stéphanie Andries besloot een succesvol weekend met een tweede plaats in deze 1.35m Grote Prijs. Samen met Cicero stopte de Limburgse de klok in 36,583 seconden. Jan Motmans strandde op de derde stek met Jabita.

Marco Jaspers volgde op de vierde plaats. Jaspers en Alonso hielden het foutloos in 40,213 seconden. Jeroen Appelen reed een record tijd met Filesto. Het duo sprong echter één balk uit de lepels en vervolledigde zo de top vijf.

In de 1.25m Finale proef was het Alexander Housen die samen met Esprit de winst greep. Van de elf combinaties in de barrage kruisten er vijf de eindmeet zonder het hout aan te raken. Jan Vlemmix en Jadetta vh Mettenhof plaatste zich op de tweede plaats. Housen stopte de klok in 35,470 seconden, net geen twee seconden sneller als Vlemmix. Marjan Poukens en Karanga van het Dingshof werkten het podium af.

De top vijf werd vervolledigd door Kissy Eerlings (Kometh von der Weretherbach) op vier en Marit Skollerud (Beau) op vijf.

1.15m Finale

1. Dorien Theybers - Belcanto 35
2. Luc Deckers - Castor Joy Z
3. Ruben Houben

1.05m Finale

1. Mirthe Ons - Abir de Laubry
2. Birthe Goossens - Damoiselle
3. Edwin Franco - Lot

0.95m Finale

1. Imke Gradussen - Chagall
2. Edwin Franco - Queen
3. Rob Gradussen - Danthe Peters