WEF: Kampioenenpaard Greogy Wathelet springt naar vierde plaats in $380,000 Douglas Elliman Grand Prix CSI 5*

WEF: Kampioenenpaard Greogy Wathelet springt naar vierde plaats in  $380,000 Douglas Elliman Grand Prix CSI 5*
Karen Polle en With Wings gingen er gisterenavond vol voor tijdens de $380,000 Douglas Elliman Grand Prix CSI 5* op het Winter Equestrian Festival (WEF) in Florida. Ook donderdag haalde het duo al een spectaculaire overwinning binnen in de $130,000 Ruby et Violette WEF Challenge Cup (Grand Prix Qualifier). De Amerikaanse Olympische amazone Margie Engle eindigde op de tweede plaats met Royce. Sergio Alvarez Mora eindigde met Charmeur op de derde plaats.

Het parcours werd gebouwd door de Ierse parcoursbouwer Alan Wade en zorgde ervoor dat slechts vier combinaties nog steeds de nul op de teller hadden staan naar de eerste ronde. In die barrage was Polle de eindigde die met haar 14-jarige ruin With Wings (v. Larino) een nieuwe foutloze ronde kon afleggen. Zij kwamen na 42,42 seconden over de finish. Angle en Gladewinds Partners' Royce kregen één fout in de combinatie en finishte in 43,36 seconden. Moya en Charmeur leken ook goed op weg naar een foutloze barrage, maar uiteindelijk betekende een fout op de laatste hindernis een derde plaats.

Quentin Judge en Double H Farm's HH Conrad eindigde op de tweede plaats na 12 punten in de barrage. Judge nam de teugels van Conrad over van Gregory Wathelet die met deze hengst onder andere een zilveren medaille haalden op het Europees Kampioenschap in Aken.

Polle was erg blij met haar overwinning en had op voorhand al een plan hoe ze de barrage zou aanpakken: "Mijn plan was gewoon zo snel mogelijk te gaan. We waren slechts met vier, dus ik wou er echt voor gaan, ik was immers al zeker van een mooie klassering. Ik galoppeerde meteen goed door maar probeerde toch zo 'proper' mogelijk te rijden". Zaterdag sprong Polle voor de eerste keer een foutloze ronde en dit was meteen ook haar eerste barrage op het WEF. Ze voelde zich duidelijk erg goed en vertrouwde vol op haar eigen kunnen en dat van haar partner With Wings.

"Toen ik hem voor de eerste keer reed, wist ik eigenlijk nog niets. Ik was op dat moment nog junior, maar ik voelde meteen dat hij erg speciaal was", aldus Polle. "Ik heb altijd in hem geloofd. Hij laat me ook altijd uitschijnen dat we overal over kunnen springen, hoe hoog de hindernis ook is. Ik ben dan ook heel blij met deze overwinning en With Wings sowieso ook. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit".