Wathelet en Bruynseels op het podium in afsluitende Massimo Dutti Trophy van Shanghai

Wathelet en Bruynseels op het podium in afsluitende Massimo Dutti Trophy van Shanghai

Vandaag komt de LGCT in Shanhai tot een eind met de afsluitende Massimo Dutti Trophy over 1.55m. Onze Belgen Gregory Wathelet en Niels Bruynseels waren daarin heel dicht bij een overwinning, maar uiteindelijk was het Daniel Deusser die aan de haal ging met de eindzege.


Vier combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage in Shanghai, twee Belgen en twee Duitser. Daar barstte dan ook een flinke strijd tussen de twee landen los die gewonnen werd door de Duitsers met Deusser en Hildgo SX (v. Quadrillo). De top ruiter van Stephex Stables bleef als enige foutloos en klokte ook nog een snelle tijd van 41.71 seconden met zijn 10-jarige BWP-ruin.


Wathelet en Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) wisten wel een snellere rit neer te zetten van 41.24 seconden. Echter zag het duo onderweg een balk vallen waardoor er vier strafpunten bij kwamen. Datzelfde overkwam Bruynseels die Angel van T Hof (v. Chin Chin) gezadeld had. Merkwaardig was dat hij exact dezelfde tijd klokte als zijn landgenoot. Waardoor beide Belgen de tweede plaats deelde.


Marco Kutscher eindigde als vierde met Chaccorina (v. Chacco-Blue). De 11-jarige merrie tikte ook één paal uit de lepels tijdens hun rit in 42.09 seconden.


Kijk  hier voor alle resultaten.