Walter Lelie en Le Diamant Horta winnen finale zevenjarigen. Jeroen De Winter en Leandro VG nemen Kampioenstitel.

Walter Lelie en Le Diamant Horta winnen finale zevenjarigen. Jeroen De Winter en Leandro VG nemen Kampioenstitel.
Van de in totaal 17 hengsten bij de zevenjarigen kwamen er 10 hengsten aan de start tijdens de finale op Stal Hulsterlo. Voorlaatste aan de start, Stijn Van Opstal begon zijn finale als tweede in het klassement. In het zadel van Elias van de Vinkhoeve Z (v. Echo van 't Spieveld) waren het donkergrijze wolken voor de springruiter na één tijdsfout.

Het verdict was geveld en de barrage werd gestreden tussen vijf combinaties. Zo ook leider van het klassement Jeroen De Winter met Leandro VG (v. Gitano). Eerste aan de start in deze barrage was Thomas de Wit in het zadel van Joris de Brabander's Plato de Muze  (Plot Blue x Erco van 't Roosakker). Het duo klokte foutloos in 48,59 seconden dankzij een krachtig staaltje vermogen.

Maxime Tips volgde met Ben De Pelsmaeker's Floyd Van Schore (v. Indoctro). Het duo verbeterde meteen de tijd en sprong zo naar de leiding. Walter Lelie volgde met de statige schimmel Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly). Ondanks enkele slordige wendingen maar met een enorm slimme start klokte hij af in iets over 46 seconden en sprong meteen Maxime Tips voorbij.

Laatste aan de start was leider van het klassement, Jeroen De Winter met Leandor VG (v. Gitano). De hengst voelde de barrage aan en gaf geweldige sport. Op de laatste hindernis ging echter de balk tegen de vlakte ondanks de snelste chrono.

Walter Lelie won zo voor Maxime Tips en Thomas De Wit. Karline De Brabander volgde op de vierde plaats voor Jeroen De Winter.

In het eindklassement wint uiteindelijk alsnog Jeroen De Winter met Leandro VG. Het duo had een dusdanige voorsprong dat deze niet meer werd ingehaald.