VOR wint opnieuw interprovinciaal kampioenschap

VOR wint opnieuw interprovinciaal kampioenschap
Voor het thuispubliek hebben de Antwerpse springruiters in Zandhoven (De Kraal) voor het tweede jaar op een rij het interprovinciaal kampioenschap gewonnen. De Limburgse delegatie (KR) werd net als vorig jaar tweede. Op de derde plaats eindigde de West-Vlaamse equipe (WVUR). Het team van Vlaams Brabant / Brussel (HGVBB) werd vierde en bleef zo de Oost-Vlamingen (HROV) voor.

Na de eerste ronde gingen zowel VOR als KR samen aan de leiding. In de tweede maakte de KR enkele fouten en bleven de eerste drie ruiters van de VOR foutloos. Hierdoor moest Cynthia Gilissen (Carona vd Langvelden Z) niet meer moest starten, zij kreeg in haar eerste ronde 1 strafpunt voor tijd. De andere ruiters die voor de VOR uitkwamen waren Nele D'Hollander (Cicero - 0/0), Sven Michielse (Titan - 0/4) en Denise Dergent (Navar de Reve - 6/0).

De Limburgse equipe kon rekenen op twee foutloze omlopen van Glenn Aerts (Cynthia vh Rillaarshof). Het team bestond verder uit Henk Clabots (Calato de Vauxelles - 4/0), Jean-Andre Souvereys (Ulin Verte - 0/8) en Johny Geusens (Gazelle - 8/4).

Volgend jaar mag de VOR als winnaar opnieuw het interprovinciaal kampioenschap organiseren.

[caption id="attachment_65797" align="alignleft" width="300"]De waterbak mocht niet ontbreken De waterbak mocht niet ontbreken[/caption]

[caption id="attachment_65798" align="alignleft" width="300"]Team KR Team KR[/caption]