Voorbeschouwing op het BK jeugd ... Wie zijn de kanshebbers?

Voorbeschouwing op het BK jeugd ...  Wie zijn de kanshebbers?
Het wordt een zonnig weekend vol spanning voor de Belgische jeugd. Na één jaar strijden de jeugd springruiters opnieuw voor de  Belgische titel in het Azelhof in Lier. Vorig jaar sprong Alexander Housen met Bodyssee des Avelines naar de winst bij de pony's. Lena Leonard greep de scholieren titel in het zadel van Gloria vh Kluisbos, terwijl Gilles Thomas (Indiana van het Kapelhof ) zichzelf opvolgde bij de junioren. Leonie Peeters won bij de hoogste klassering met Catho.

De vraag blijft wel wie dit jaar met de titel huiswaarts keert. Donderdag nemen 27 combinaties de start in de eerste manche voor de Young Riders. Op een hoogte van 1.40m  zal Leonie Peeters met Catho de spits afbijten. De Antwerpse amazone zal haar titel sterk verdedigen.

Tijdens de laatste editie van Jumping Mechelen sprong de combinatie nog sterk naar het podium in de CSIU25 1.40m proeven, sinds december kwam het duo nog maar op vier internationale wedstrijden aan de start. Ook met Al Capone waagt Peeters haar kans.

Verder zijn de overige kanshebber Gilles Thomas. Deze Young Rider is gebeten zijn Junioren titel in te ruilen voor deze bij de Young Riders. Samen met Conaro sprong hij de afgelopen maanden knap meermaals foutloos rond op een 1.50m niveau, wat de form van deze combinatie bewijst. Ook met zijn kampioenenpaard bij de junioren zal Thomas zijn kans wagen. Verder zal ook Jeroen De Winter in de gaten te houden zijn. Samen met Gretel S sprong hij onlangs nog naar de Grand Prix winst in Lummen en hij staat gebeten op de titel winst.

Deze drie combinaties zullen het moeten opnemen tegen sterke namen als Boy-Adrian Van Gelderen, Bunoit Moeskops, Julie de Pelsmaeker, Dimme D'Haese, Romy Morssinkhof en oa. Pieter De Brabandere.

Bij de junioren is de titelverdediger niet meer aanwezig in deze categorie. De zilveren medaille winnaar van vorig jaar, Louise Van Laer zal het opnemen tegen 67 overige combinaties. Thibault Philippaerts en Alexander Housen laten de pony's achter zich. De Zilveren en Gouden medaille winnaars van vorig jaar bij de pony's zullen alles op alles zetten om de koningin, Louise Van Laer van haar troon te stoten.

Verder zal het uitkijken zijn naar de prestaties van twee presterende dames, Marthe Heudens en Emilie Conter. Beide amazones lieten zich meermaals opvallen de laatste weken hebben zich gebrand op de titel.

Hoewel hij bij de junioren aan de start komt waagt Alexander Housen eveneens zijn kans bij de pony's. Daar probeert het jeugdig springtalent zijn titel te verlengen. Thans zal hij sterk uit de hoek moeten komen want overige kleppers zoals Thibeau Spits en Max Sebrechts zullen geduchte concurrenten zijn dit jaar in de strijd om de titel.

De scholieren starten hen selectie op een hoogte van 1.25m. Vorig jaar was het Lena Leonard die naar de winst sprong. Dit jaar staan enkele nieuwe beloftevolle namen bij de kandidaten. Maar liefst 44 combinaties zullen om de titel strijden. En ongetwijfels durven wij een wilde gok wagen met Lies Malisart, Anthony Philippaerts, Maxime Hazebroek en Nicolas Rombauts. Maar ook Emilia Housen, Rhune Leenknegt en Maxim Godecharle behoren volgens ons tot de kanshebbers. Het is zeker, allen verdienen ze de beker, en onpartijdig zullen we voor elke deelnemer supporteren.