Vlekkeloos optreden voor België in Nations Cup Lissabon

Vlekkeloos optreden voor België in Nations Cup Lissabon
Na een tweede plaats in Linz en Drammen is het de Belgen nu dan eindelijk gelukt om de eerste Nations Cup van het seizoen te winnen.  Het team bestaande uit Constant Van Paesschen, Fabienne Daigneux Lange, Jos Verlooy en Nicola Philippaerts haalt het maximale aantal punten van 100 punten binnen met een feilloos optreden en een score van vierl strafpunten.

Na de eerste ronde nam het team van Chef d'Equipe Peter Weinberg al de leiding met nul strafpunten.   Enkel Caracas van Verlooy liet een balkje vallen, maar dankzij foutloze ritten van de rest van het team bleef de score op nul.

In de tweede manche zette Van Paesschen direct te toon met Carlow van de Helle (v. Caretino). In het zadel bij de 10-jarige hengst zette de jonge Belg de eerste dubbel nul van de avond neer. Daigneuz Lange en Veneu d'Fees des Hazalles (v. President) volgde zijn voorbeeld. Verlooy kwam ook sterk terug met zijn Cassal-zoon. Dit maal hadden de twee weer "pech" en kwam er nog een springfout bij, maar door de ruime voorsprong hoefde kon geen enkel team meer bij de Belgen in de buurt komen. Waardoor het team met nog één ruiter te gaan al niet meer in te halen was en Philippaerst met Chilli Willi (v. Casall) de tweede omloop niet in actie hoefde te komen.

Spanje nam de tweede plaats in met 21 strafpunten na een hevige strijd. Terwijl het een fris Frans team was dat derde werd met een eindscore van 24 strafpunten.