Virginie Thonon onverslaanbaar in de Winterjumping hoofdproef in Asse

Virginie Thonon onverslaanbaar in de Winterjumping hoofdproef in Asse
Afgelopen weekend stond er weer een nieuwe Winterjumping op het programma bij de Jochri Club in Asse. Op zondag werd er gesprongen tot 1m25. De proef werd gedomineerd door Virginie Thonon.

Zij won de proef met Tyrano les Hautes in een tijd van 41:93 seconden, en werd ook nog tweede met It's A Lord. Met haar tweede paard kreeg ze wel een foutje in de barrage. Celien Meert nam met Calypso de derde plaats voor haar rekening, eveneens na vier strafpunten in de jump-off.

Logan Leemans en Cherif D Vesquerie werden vierde, zij kregen 14 strafpunten tegen in de barrage. Lucien Dewachter eindigde met Eir vd Tombele op de vijfde plaats. Zij bleven foutloos in het basisparcours maar besloten om niet meer aan de start te komen in de barrage.

Logan Leemans en Cherif D Vesquerie waren wel de besten in de 1m15-proef. Dat was automatisch zo, want zij wisten als enige een foutloze barrage neer te zetten. Hun tijd van 40:83 seconden deed er zelfs niet meer toe. Steven Verwaeren en Lavendel Van't Zand waren sneller (36:07 seconden), maar kregen onderweg een fout. Ze eindigden toch nog op de tweede plaats.

Op de derde plaats zagen we Kevin Watsiau en Iza, ook zij moesten vier strafpunten incasseren. De top vijf werd vervolledigd door Ester Pint (Katoo vh Herdershof) en Marc Bellemans (Less is More), ook zij kregen vier strafpunten tegen.

Chloe Vereeken en Caprice DC wonnen de 1m05-proef in 30:14 seconden. Zo bleven ze Geraldine Collienne (OT) en Symon Deruyter (Daisy) voor, die tweede en derde werden.

Op zaterdag werd er gesprongen tot 1m20. Die proef wisten Jelle Limbourg en Dreamer te winnen. Ze klopten af op 27:59 seconden, en die tijd kon niemand te verbeteren. Op twee zagen we Ann Verdoodt en Denook Fravanca. Zij klopten af op 28:44 seconden.

Daisy Polspoel nam met Chaconne de derde plaats voor haar rekening. Zo bleef ze Celien Meert en Calypso voor, die vierde werden. Kelly Wolfs sloot met Goana de top vijf af.

Glenn Van Riet was de snelste in de 1m10-rubriek. Met Ucrese du Godion klopte hij af op 29:73 seconden. Zij waren meteen ook de enigen die de tijd onder de 30 seconden wisten te houden. Kelly Wolfs nam met El Charro vd Keihoeve de tweede plaats voor haar rekening in 31:53 seconden.

Jelle Limbourg was er ook weer bij. Nu werd hij derde met Dame Blanche. Gert Dierickx (Leandro vd Oude Eik) en Lut D'Heer (Kalinka vd Noordheuvel) vervolledigden de top vijf.

Jelle Limbourg wist ook nog de 1m-proef te winnen, dit in de snelste tijd van 33:37 seconden. Florian Dislaire (Atchum de Roqueline) en Alice Rainchon (Et Me Voice De Hubertise) werden tweede en derde.

OVERIGE RESULTATEN

95cm zondag

1. Caro Van Der Smissen - Idaho vd Bucxtale - 29:45
2. Laurie Casier - Twister - 31:52
3. Celien Meert - Lissandro van Vreckom - 38:93

85cm zondag

1. Rik Nauta - Mr Rojo - 22:24
2. Nena Van Linden - Urano - 25:20
3. Stacy Van Henden - Carla vd Helle Z - 25:70

90cm zaterdag

1. Dean Depelseneer - Flocon Step - 30:32
2. Aurelie Lefevre - Vinchy ter Dieschoot - 31:05
3. Michael Eneman - Acklin - 31:25

Volgend weekend (25, 26 en 27 november) staat er opnieuw een Winterjumping op het programma bij de Jochri Club in Asse. Op zaterdag wordt er voor het eerst een 1m30/1m35-proef verreden. Inschrijven kan via ERS.