Virginie Thonon nieuwe senior kampioen LEWB

July 17, 2017

Het voorbije weekend werd de hippodroom omgetoverd in een vierdaagse hippisch kampioenschap. De Waalse overkoepelde federatie organiseerde zijn LEWB kampioenschappen voor de springruiters.

Bij de senioren kwamen 14 combinaties aan de start in de finale. Zonder grote verrassing was de overwinning voor Virginie Thonon. De Waalse amazone maakte geen enkele fout over alle omlopen en klasseerde zich steeds als winnaar.

In het zadel van de 7-jarige Vagabond de la Pomme-dochter, Kamara Du Chabus wint Thonon zo het senior kampioenschap met nul punten. Luc Willaumez wist zich in de finale te herstellen na een iets mindere tweede ronde. In het zadel van de 16-jarige sBs’er Radcliffe De La Causerie (v. Kashmir Van Schuttershof ) wist hij de barrage sneller af te leggen in de finale, maar haalde uiteindelijk het zilver met 2,59 punten in de overall.

Het brons was er voor Amalia Alfano met Ozalid. Ook deze combinatie presteerde beter als Thonon in de finale omloop. Met een totaal van 5,74 punten over de verschillende dagen strandde ze uiteindelijk op de derde plaats.

Kylian Luyten nieuwe Junioren Kampioen

Bij De Junioren was het iets spannender de afgelopen dagen. Dag op dag zat er variatie in wie de eventuele winnaar zou kunnen worden. Uiteindelijk greep Kylian Luyten het goud met een totaal van 1,85 punten. Luyten en de 11-jarige sBs-merrie, Aubade Des rosiers (v. Dollar Du Murier  ) wist de winst te grijpen door een sterke finale barrage in 58,70 seconden.

De combinatie ging zo Alizee Fensie met deBanboula Du Thot -ruin, Rambo des Hayettes voor. Fensie klokte in haar finale af in 61,84 seconden en zag uiteindelijk 2,99 punten op de algemene teller staan.

Eloise Lutgen en Qym Des Malais volgden op de derde plaats in het kampioenschap met een ruim verschil na een finale score van 7,74 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen Ghlin