Virginie De Meersman subliem aan zet tijdens HRVV kampioenschappen

Virginie De Meersman subliem aan zet tijdens HRVV kampioenschappen
Afgelopen weekend hield de sub-provinciale organisatie, HRVV zijn regionale kampioenschappen. Daarbij werden, midden het springseizoen, de kampioenen in de verschillende criteria gelauwerd.

Op het Hof ter Couter sprong Virginie de Meersman op zondag naar de overwinning in de hoofdrubriek op 1.10m. De Meersman zadelde de 9-jarige Indoctro-dochter, Iwana de Laubry op voor het parcours. De combinatie  sprong foutloos naar de winst in 43,81 seconden. Joachim De Witte (Ducq) en Arnaud Dewaele (Luna) volgden haar op op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Na een spannende strijd over twee dagen haalde De Meersman haar finale kampioenstitel in de wacht. Ze won de gouden HRVV medaille en bleef zo Joachim De Witte (Ducq) en Arthur Pyck (Holliday van 't Schawijk) voor. Deze laatste sprong zich tijdens de eerste dag van het kampioenschap in de kijker maar moest zich tevreden stellen met de negende plaats in de omloop op zondag.

In het criterium 1.00m kroonde Gert De Coene zich als uiteindelijke winnaar. In het zadel van Iquistria van de Vaddenhoek werd hij op het podium opgevolgd door Heleen Van Cauwenberghe (Valence Z) en Kelly Dewinter (Flexibelle F). Op zaterdag won Heleen Van Cauwenberghe de selectieproef nog maar moest na een iets mindere laatste omloop De Coene voor zich dulden op het podium.

Ailien Van Veirdegem won het 'goud' in de 0.95m. Samen met Ultimate Star bleef ze Laura Van der Haegen (Orchid's Larienna) en Phebe Vanderstock (T'es Ardent De Vie) voor.

Klik hier voor de verdere kampioensklasseringen