Vijfde plaats voor Pieter Clemens in de Grote Prijs van Twente

Vijfde plaats voor Pieter Clemens in de Grote Prijs van Twente
Maar liefst 3 Mercedes voertuigen stonden er klaar voor de top drie van het deelnemersveld op CSI Twente in Nederland vandaag.
Vanmiddag werd daar de Grolsch Grand Prix of Twente, een CSI 3 sterren 1m60 rubriek voor de FEI ranking verreden. Met 60 combinaties aan de start beloofde het een mooie strijd te worden, en dat was het ook. Slechts 8 van de 59 deelnemers bleven foutloos en kwalificeerden zich voor de zeer uitdagende barrage.

De Duitser Philip Rüping met Copperfield 40 (v. Contendro) ging er met de winst vandoor. Als 1 van de eerste ruiters zette hij een tijd van 37.97 seconden neer met een foutloze rit. Dit bleek niet te evenaren. Philip is bescheiden als hem wordt gevraagd naar zijn overwinning.
"Ik heb er hard voor moeten werken, maar het komt vooral door mijn paard Copperfield 40, deze is gewoon in goede vorm en heeft super gesprongen. En de begeleiding vanuit mijn werkgever Stal Schockemöhle is ook geweldig. De afgelopen dagen heb ik in verschillende rubrieken mogen starten en vandaag kwam alles samen tot een mooi geheel met een goed resultaat".
Rüping geeft overigens lachend toe dat hij nog maar weinig Grote Prijzen op zijn naam heeft mogen schrijven, maar de allereerste won hij afgelopen jaar hier in Geesteren tijdens CSI Twente. Met veel plezier heeft hij hier dus vandaag nogmaals mogen winnen en een mooie Mercedes A klasse mee naar huis mogen nemen.

De tweede prijs ging naar de Britse ruiter Joe Whitaker met Lola V ( v. Locarno 62). Hij was de laatste ruiter die van start ging in de barrage en zette alles op alles maar was helaas iets te langzaam. Zijn tijd 38.35 seconden was wel snel genoeg om landgenoot William Funnel naar een derde plek te verstoten. William ging van start met zijn Billy Congo (v. Vechta) en noteerde een tijd van 39.00 seconden.

Op de vierde plaats eindigde de Duitser Jörg Naeve met Quantas 15 (v. Quintero) in een tijd van 40.38 seconden. De vijfde plek was voor onze eigen Pieter Clemens die met zijn met For Cento (v. For Pleasure) rondkwam in een tijd van 40.61 seconden.

Ook Jeroen Appelen vinden we terug in de top 10, hij noteerde met zijn bWP-er Filesto van de Herkant een mooie 7e plaats.

Eerder op de dag was er nog de Small GP binnen de 1 stercompetitie, dit over een hoogte van 1m25. Daarin was de winst voor de Zangersheide merrie Quasy Adelheid Z (v. Quality Touch Z) met in het zadel Danny Willems. Zij wonnen in 30:45 seconden.

Dennis Caubergs behaalde in deze proef een mooie vijfde plaats. Daarvoor kon hij rekenen op Blue Silver (v. Balou du Rouet).

Klik hier voor alle resultaten

Philip auto  Philip Ruping - Copperfield 40 - Twente - winners Philip Ruping - Copperfield 40 - Twente Philip RupingFriezen grote prijs Grolsch