Verrassende Egyptische winst in Calgary’s GP. Belgische HH Azur springt binnen de top vijf.

June 19, 2017

De internationale vijfsterren Grote Prijs in Canada was een enorme uitdaging voor de 33 combinaties aan de start. Uiteindelijk wisten slechts twee combinaties zich te kwalificeren voor de barrage van deze 1.60m CSI5* Grand Prix.

Enkel Egyptisch springruiter Sameh el Dahan wist tot tweemaal een foutloze omloop te presteren. In het zadel van de Ierse merrie, Sumas Zorro (Ard VDL Douglas) haald El Dahan de overwinning in 44,34 seconden. De Amerikaan Charlie Jacobs was de andere ruiter aan de start in de tweede omloop.

Jacobs werd onder druk gezet door de foutloze rit van El Dahan en nam alle nodige risico’s. In het zadel van Cassinja S (Carinjo x Cassini I). Jacobs finishte in 43,62 seconden met één springfout op het scorebord.

Beezie Madden raakte geen balk in met haar negenjarige Con Air-zoon, Coach. In de basisomloop kampte ze met één tijdsfout en strandde zo net buiten het podium op de vierde plaats. De combinatie werd gevolgd door Pedro Veniss met Quabri De Lisle (v. Kannan).

War dMcLain won eerder deze week al enkele hoofdrubrieken. Ditmaal stelde hij zich tevreden met de vijfde plaats. In het zadel van de Belgische viervoeter, HH Azur (v. Thunder) sprong hij vier strafpunten bij elkaar.

Klik hier voor de resultaten