Verlooy en Stephex Stables verbazen in Grand Prix Helsinki

Verlooy en Stephex Stables verbazen in Grand Prix Helsinki
Jos Verlooy is nog maar net over de finishlijn in de Land Rover Grand Prix in Helsinki. 44 starters streden om de eerste plaats, waaronder Gregory Wathelet, Jos Verlooy en Francois Mathy Jr. Stephex Stablesruiter Daniel Deusser was ook van de partij, en sleepte meteen ook de derde plaats in wacht. Hij deed dit met Tobago Z, de nog maar negenjarige hengst van Tangelo van de Zuuthoeve. Dit duo won vorige week pas de Grand Prix in Oslo op een hoogte van 1,50m tot 1,60m. Ook vandaag vloog de combinatie moeiteloos over de hindernissen van 1,60m in 38,13 seconden. Dat was bitterzoet, want de Zwitser Romain Duguet was met Vancouver de la Lanlore (Le Tot de Semilly) slechts 0,01 seconde sneller.

De overwinning ging ook naar Zwitserland, met Steve Guerdat en Alamo (Ukato x Equador). Zij waren maar liefst een dikke anderhalve seconde sneller dan Duguet.

Voor Jos Verlooy en Igor was er een mooie zevende plaats na een balkfout in de razendsnelle tijd van 36,16 seconden. Gregory Wathelet en Eldorado (Thunder vd Zuuthoeve) vielen net buiten de prijzen op de dertiende plaats na 12 strafpunten in de tweede ronde, Francois Mathy Jr had twee balken in de eerste omloop.

Klik hier voor het volledige resultaat.