Vergauwen voert Belgische top 5 aan in Lummen

Vergauwen voert Belgische top 5 aan in Lummen
Joris Vergauwen toont zich van zijn beste kant tijdens de Spring Tour in Lummen. Vanmiddag troefde hij daar niemand minder dan Jan Clays, Wilm Vermeir, Karel Cox en Marine Lenoble af om de overwinning in de CSI2* rubriek over 1.30m.

Zestien combinaties kwamen terug in de barrage om te strijden om de overwinning. En de thuisruiters waren zeker in vorm met niet enkel het podium maar de hele top 5 die onder de Belgische driekleur viel. De snelste was Vergauwen en de 13-jarige BWP merrie Ebel D'Arsouilles(v. Heartbreaker). In het zadel bij de Heartbreaker-dochter was de ruiter in 33.16 seconden nipt sneller al Claeys die met Judy van de Beekhoek (v. Wandor van de Mispelaere) aan de start kwam.

Cleays zette ook een snelle rit neer met zijn 8-jarige BWP-merrie maar moest zijn landgenoot 0.15 seconden voor laten en werd tweede. Vermeir volgde de twee snelle heren op met de 8-jarige KWPN'er Moeen (v. Lord Z). Met de Lord Z-zoon klokte hij een foutloze rit in 35.15 seconden en mocht zich als derde opstellen.

Cox mist met zijn 8-jarige BWP-schimmel Jaguar (v. Chopin van het Moleneind) het podium op slechts twee honderdsten van een seconden en werd vierde voor Marine Lenoble die met Bugsy Malone d'Hof Ten Bos (v. Corland). Zij sloot met haar 10-jare SBS zoon van Corland de top vijf af na een mooie rit in 35.92 seconden.