Vandenberk en Heins winnen in Opglabbeek

April 20, 2017

In Opglabbeek is de Easter Tour nog steeds in volle gang. Jens Vandenberk slaagde er alvast in om een proef op zijn naam te schrijven. Hij reed in de ‘Prijs Emmers Horse Shop’, een 1m35 rubriek in twee fases naar de eerste plaats met Elano-G in een tijd van 39,32 seconden. De tweede plaats ging naar Perry Geryl en Can Remember. Deze 10-jarige ruin liet alle balken in de lepels en finishte in 40,83 seconden. Rose Moss en Weston (v. Rash R) vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze ronde in 42,89 seconden.

Dominque Joassin en Cado De Greenbay (v. Cassini II) eindigden op de vierde plaats. Evie Buller en Stanley 151 (v. Silvio I) vervolledigden de top vijf.

In de 1m35 rubriek die tevens de afsluiter van de avond was, ging de overwinning naar Stefanie Heins. Met Silverado onder het zadel, sprong ze een foutloze tweede fase in 39,07 seconden. Scott Brash, voormalig nummer één van de wereld, is dit weekend ook actief in Sentower Park. Hij reed de 8-jarige Cademuir (v. Sebastian Lii) in 39,27 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Rose Moss en Caliva (v. Calido) namen de derde plaats voor hun rekening.

De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar Berenger Oudin (Tio De L’Huyne) en Martina Bernini (Cassiopea).

Eerder vandaag kon Alex Servais ook al een mooie derde plaats behalen in de 1m15 rubriek. Hij kon hiervoor rekenen op Judge Hof Ter Zeedycke (v. Winningmood vd Arenberg). Ze legden een foutloze omloop af in 28,88 seconden. In de 1m20 rubriek kon Brecht Goossens voor een nieuwe Belgische overwinning zorgen. Hij zadelde hiervoor Foulon Z (v. Forever D’Arco Ter Linden).