Van Es slaat dubbelslag in het Azelhof

Van Es slaat dubbelslag in het Azelhof
Het Azelhof stelt zijn pistes dit weekend open voor de cyclus en de Silver League. Deze ochtend werden de 1m15 en de 1m25 verreden en Danny Van Es is erin geslaagd om beide rubrieken op zijn naam te schrijven.

In de 1m15 rubriek reed hij met Cargo Z naar de overwinning in een tijd van 21,22 seconden. Met deze tijd was hij meer dan een seconde sneller dan Sander Geenen die met Crack Star op de tweede plaats eindigde. Geenen en Crack Star lieten alle balken en in de lepels en klokten af in 22,37 seconden. Peter Schollaert nam de derde plaats voor zijn rekening. Hij zadelde hiervoor Idefix Van Vlieringen.

Sander Geenen was in erg goede doen deze ochtend: hij eindigde naast de tweede ook op de vierde plaats. Hij kon hiervoor rekenen op Clover Asborne Z. Deze combinatie sprong een foutloze tweede fase in 24,07 seconden. Dries Blevi en Jetadore de Bourguignon vervolledigden de top vijf.

Ook in de 1m25 rubriek kon Van Es de overwinning in de wacht slepen. Hij rekende hiervoor op Zico V. De tijd van deze combinatie bleek onklopbaar voor de andere ruiters, met een tijd van 26,85 seconden sleepte Van Es overtuigend de overwinning in de wacht. Gregory Wathelet eindigde met Divine de la Sandry op de tweede plaats. Ook deze combinatie hield alle balken in de lepels en finishte in 29,21 seconden. Catherine Gustin eindigde op de derde podiumplek. Zij zadelde Kwinthyre van het Paardeveld MQ om in 29,96 seconden naar de finish te rijden.

Naomi Saubain vervolledigde op haar eentje de top vijf. Met Henco van de Lijnsaerd eindigde ze op de vierde plaats, met Ipos van het Slagershof nam ze de vijfde plaats voor haar rekening.