Ulrike Jochems heeft topdag in Sentower Park

Ulrike Jochems heeft topdag in Sentower Park
In Sentower Park staan er naast de finales van de FSA ook nog verschillende andere proeven op het programma. Zo werd deze ochtend op de B-piste een 90cm rubriek afgewerkt. In deze rubriek kwamen 24 combinaties aan de start. Uiteindelijk was het Regine Hollants die met Lot de snelste tijd achter haar naam kreeg. Ze sprong een foutloze tweede fase in 26,67 seconden en was zo bijna vijf seconden sneller dan Eline Gielen. Gielen reed eveneens een foutloze omloop met Dalia, maar moest met een tijd van 31,08 seconden vrede nemen met de tweede plaats. Shaya Pesce eindigde met Make Believe op de derde plaats. Ook zij bleven van het hout en finishten in 33,99 seconden.

Selestien Wellens (Lord Louis) en Nick Dekkers (Afrojack D Z) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de 1,00m rubriek ging de winst naar Veerle Liesens. Met Winnica Bormes onder het zadel sprong ze een foutloze tweede fase in 32,68 seconden. Hiermee waren ze iets sneller dan Robby Kemps die met Jump to the Future op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie liet alle balken in de lepels en klokte af in 32,92 seconden. Ulrike Jochems en C'est Elle Z vervolledigden het podium. Zij sprongen een mooie nulronde in 33,31 seconden.

Lotte Janssens (Jimena vd Busselberg) en Sien Daenen (Glamourfee) namen respectievelijk de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

Tot slot werd er deze ochtend ook nog een 1,10m rubriek afgewerkt. Ulrike Jochems, die in de 1,00m rubriek nog vrede moest nemen met de derde plaats, slaagde er dit keer wel in om de winst in de wacht te slepen. Ze reed haar C'Est Elle in 28,66 seconden naar de eindstreep. Hiermee was ze net tien honderdsten sneller dan Stephanie Storms die met Adieu Z de tweede plaats voor haar rekening nam. Frederique Borgoens en Twisty Girl eindigden op de derde plaats. Zij bleven van het hout en kwamen na 29,44 seconden over de finish.

Robin Zeelmaelers en Hadzji volgden op de vierde plaats. Melissa Steegmans en Cleo vervolledigden de top vijf.