Tweede plaats voor Belgische scholieren in Nations Cup Wierden

Tweede plaats voor Belgische scholieren in Nations Cup Wierden
In het Nederlandse Wierden reden eerder al de junioren, young riders en pony's hun landenwedstrijd. Als laatste waren vandaag de scholieren aan de beurt. Deze wedstrijd werd wel geteisterd door enkele regenbuien, maar dat weerhield de jeugd niet om twee rondes te rijden over een parcours van 1.30m.

Net als gisteren en eerder vandaag zette het Belgische team opnieuw een mooi resultaat neer. De scholieren onder leiding van Jean Jacques Mathijs eindigde op een mooie tweede plaats met in totaal 8 strafpunten op het scorebord. Het team bestond enkel uit amazones. Caro-Belle De Hornois reed met haar Indianapolis foutloos rond in de eerste ronde, maar kreeg in de tweede ronde een fout aangerekend. Voor Maxime Hazebroek en Jartelle V.D. Hijshoeve was er in de eerste ronde nog een score van 6 strafpunten, maar in de tweede ronde herpakte het duo zich en hielden ze de nul op het scorebord. Emilia Housen kreeg met Flicka in beide omlopen tekens die ene fout. Als laatste amazone van het team bleef Lies Malisart over beide omlopen foutloos met Charismo C.

De winst was voor het Franse team onder leiding van Olivier Bost. In de eerste ronde kregen Jules Orsolini met Zazoe en Scott Discours met Frauke beiden 4 strafpunten en bleven Marine Lebas met Vi Aye Py D'az en Elisa Chimirri met Concardo beiden foutloos. In de tweede ronde bleven de eerste drie ruiters foutloos, waardoor Elisa Chimirri zelfs niet eens meer moest starten. Frankrijk eindigde zo op een totaal van 4 strafpunten.

De tweede plaats moest ons land delen met Italië. Dit team kreeg in totaal ook 8 strafpunten aangerekend.

Na de landenwedstrijd werd er ook nog een 1.30m proef voor individuele scholieren gereden. In deze proef was het opnieuw Jerome Schmidt die een mooie prestatie neerzette met Jatropha (v. Winningmood Van De Arenberg). Onze landgenoot eindigde op een tweede plaats nadat hij foutloos bleef in 65.57 seconden. Enkel de Franse Jules Orsolini, die al goud had met het Franse team, was nog sneller met Roxane Des Etisses (v. Quick Star). De top drie werd vervolledigd door Bo Chiara Gröning en Cocolino 5 (v. Coronas 2). Deze Duitse amazone kwam door de finish na 67.86 seconden.

Verder zagen we nog drie landgenoten in de top tien. Linde Van Boxstael werd zesde met Cadidja Van T Arkelhof (v. Darco), Antony Phillippaerts eindigde op de achtste plaats met Certain vd Begijnakker (v. Cardento) en Caro-Belle De Hornois werd tiende met Idyllis L (v. Andiamo).

Klik hier voor de resultaten.