Topfavoriet Peder Fredricson wint Super Finale EK te Goteborg

Topfavoriet Peder Fredricson wint Super Finale EK te Goteborg
Het was reeds vanmiddag duidelijk: Peder Fredricson was en bleef de absolute topfavoriet. Op de rug van de elfjarige H&M All In, zoon van Kashmir van Schuttershof, bleef hij als enige ruiter nul in de eerste ronde. Toch kon hij zich verwachten aan een heuze strijd, die u kon volgen via onze Live Blog. Heel wat sterke rondes werden neergezet, echter waren het Peder Fredricson en H&M All in (v. Kashmir van Schuttershof) die als ultieme combinatie uit de bus kwamen. Ze eindigden met 5 punten maar wonnen goud, dit met een totaal van 5,00 punten.

Een welverdiende tweede plaats was er dan voor onze Noorderbuur Harrie Smolders. Hij kreeg met zijn Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) een totaal van 5,52 punten.

Top drie werd uiteindelijk afgesloten door de Ier Cian O'Connor met Good Luck (v. Canturo), ze kregen een totaal van 6,25 punten. Dankzij deze drie paarden kleurde het podium gedeeltelijk Belgisch, zowel H&M All In (sBs), Don VHP Z (Z) en Good Luck (BWP) zijn Belgisch gefokt.

Onze landgenoot Pieter Devos werd met zijn Espoir vijfde (8,05). Niels Bruynseels eindigde op een nette zevende plaats met Cas de Liberté (9,84). Jérome Guéry werd met Grand Cru vd Rozenberg elfde (14,22).

Voor alle resultaten klik hier.