Toon Maes zorgt voor Belgische zege op de slotdag van de Brussels Stephex Masters

Toon Maes zorgt voor Belgische zege op de slotdag van de Brussels Stephex Masters
Brussels Stephex Masters is aan zijn laatste dag begonnen. We mochten elke dag genieten van topsport met vaak Belgische overwinningen. Dit was ook het geval bij de eerste proef van de afsluitende wedstrijddag.

Gisteren stond de eerste proef van de dag op een hoogte van 1.10m en was de zege voor Anke de Breucker. Vandaag stond de eerste proef op een hoogte van 1.15m en ging de zege opnieuw naar een Belgische ruiter. Toon Maes had Virgule de L'Isle (Quartz Adelheid Z) gezadeld en finishte in de snelste tijd van 28.29 seconden. Dit was een halve seconde sneller dan zijn dichtste achtervolger. Nick van Riet stuurde Eliza Van Klapscheut (Richebourg) naar plaats twee. De winnares van gisteren Anke de Beucker moest tevreden zijn met de derde plaats. Ze had met haar Cicero van Paemel dochter Justice Van'T verloren Kost wat geluk nodig in de dubbelsprong maar kwam foutloos aan de eindmeet. Schuyler Hall reed Cookie (Hickstead) naar de vierde plaats en voorkwam daarmee een volledige Belgische top 5. Op de vijfde plaats vinden we Amber Bogaert met haar hengst Vuiton Platiere (Quidam de Revel).

Stan De Plecker en zijn Caran d'acte K&A Z (Crown Z) vinden we op de zevende plaats. Hij werd gevolg door Koen Buyens met Kabran de Reve Z (Kannan) op plaats acht. Louise Losfeld en Quacia des Sis Censes vinden we op de negende plaats. De top 1à sluiten we af met Charlotte van den Bosch met Zandorette B Z (Zandor Z). Gisteren nog goed voor een tweede plaats.

De slotdag te Wolvertem is alvast goed begonnen met schitterende prestatie van onze Belgische ruiters. Hopelijk is dit straks ook het geval in de Grand- Prix.

Klik hier voor de resultaten.