Toon Janssens springt naar de Z-winst in Geel

Toon Janssens springt naar de Z-winst in Geel
LRV Arendonk organiseerde zijn indoor wedstrijd afgelopen weekend in manege Rietbeemden in Geel. Slechts twee combinaties haalden de barrage in de klasse Zwaar. Beiden noteerden daarbij één springfout. Toon Janssens en de 10-jarige Hippo van 't Gestelhof (Quidam de Revel) noteerde daarbij de recordtijd van 42,41 seconden. De combinatie werd opgevolgd door Martijn Tormans in het zadel van Wikita van den Berg (Darco). Tormans klokte af in 53,42 seconden.

Tim Ooms en Equina Van de Buitenheide (Quintus) strandde op de derde plaats. Ooms werd gevolgd door Jens Teunkens en Itro de la Kesa op vier en Tom Goris met Farah van het Goor op vijf.

In de klasse M verschenen zes combinaties aan de start in de tweede fase. Ditmaal was het geluk aan de zijde van Tim Ooms. Op de rug van de 7-jarige Kyba van de Jomaheide (Cassanova) wist Ooms als enige de het hout in de lepels te laten. Ooms en de BWP-hengst kruiste daarbij de eindmeet in 50,07 seconden.

Toon Lommelen, uit dezelfde vereniging als Ooms, plaatste de onverslaanbare tijd van 44,83 seconden. Samen met Fille d'Obri (Canadian River) volgde Lommelen op een tweede plaats volgde hij op de tweede plaats. Sebastian De Beuckelaer strandde op de derde stek in het zadel van Kylena vd Wolfskooy.

De top vijf werd afgewerkt door Walter Van Massenhoven (Kosmo van den Berg) op vier en Bart Damen (Full Moon Ter Linden Z) op vijf.

Klasse L

  1. Evelyine De Borger - Dorothy de Forme

  2. Toon Lommelen - Helium D'Obri

  3. Griet Huysmans - Aerobic Drum van het Juxschot


Klasse B

  1. Lisa Boonen - Britt

  2. Carlyn De Witte - Eros

  3. Lore Feyaerts - Lady