Tom Camerlijnck en Philippe Vandoorne aan de top tijdens WVUR in de Ark

Tom Camerlijnck en Philippe Vandoorne aan de top tijdens WVUR in de Ark
Op zaterdag en zondag konden we in het West-Vlaamse Kortemark terecht voor de WVUR wedstrijd in De Ark. Hier werden op zaterdag de jonge paarden op de proef gesteld en een ook een Grote Prijs verreden over een hoogte van 1.25m.

De winnaar van deze GP was Tom Camerlijnck die met Happyness Van De Kalsybrug in een tijd van 36,28 seconden foutloos wist te blijven in de barrage. Ook wist Tom een vierde plaats te behalen dankzij Jiamante Van Essene in 40,62 seconden, hiermee was hij 2 paarden van Christof Deraedt net niet te snel af.

Christof bezet plaats 2 en 3 in deze grote prijs dankzij zijn paarden Hilotte van Tenhaegendoorn (38,83 seconden) en Chablis vd Rodeberg Z (39,44 seconden). De top 5 vullen we aan met Cedric Deknudt en John Player Special FFH in een tijd van 41,04 seconden.

Ook zondag kwamen er een heleboel combinaties aan de start. Hier was het Philippe Vandoorne die met de winst van hoogste rubriek ging lopen.

Over een hoogte van 1m20 was Philippe met Iris van Schraevenacker de snelste van 8 foutloze combinaties in de barrage. Met zijn tijd van 28,92 toont hij helemaal terug te zijn na enkele blessures vorig jaar en daar kunnen we enkel maar tevreden mee zijn.

De tweede plaats was daar voor Pieter De Brabandere die met Euphoria Van't Steenputje in een tijd van 31,2 over de meet ging. de top 3 vullen we aan met Oscar Callens en Jalvara Van De Oosthoeve die foutloos bleven in een tijd van 33,37 seconden.

Resultaten vind je hier