Tom Camerlijnck de te kloppen man bij Manege du Quesnoy

Tom Camerlijnck de te kloppen man bij Manege du Quesnoy
Van het weekend was het Tom Camerlijnck die op geweldige wijze de winst in de Grote Prijs van Pottes in huis haalde. Op de terreinen van Manege du Quesnoy bleef de ruiter tien concurrenten in de barrage voor in de eindsprint. Olivier Seynhaeve sprong nar een tweede plaats, terwijl Angelique Servaege de derde plaats opeiste.

De ene combinaties ging nog sneller als de andere in de barrage over 1.25m in de afsluitende rubriek op het concours in Pottes. Maar uiteindelijk was het Camerlijnck die met zijn Happynes Van De Kalsybrug de klok op 35.09 seconden wist te stoppen en met de winst aan de haal ging. Seynhaeve deed met zijn Carpacio vd Rodeberg Z een zeer goede poging om de winst te pakken. Maar kwam niet verder dan een foutloze rit in 35.65 seconden en moest daarmee genoegen nemen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Servaege en Winningmood d Prestige Z. Het duo kwam slechts 0.11 seconden later over de eindstreep als haar voorganger.

Arnoud Doem sprong met zijn Bagatelle du Fleury naar een vierde plaats. terwijl het de winnende man Camerlijck zelf was die de top 5 compleet maakte met zijn tweede troef Jiamante Van Essene.

In de rubriek over 1.10m ws het Angelique Servaege die dan naar de overwinning spring. Een barrage met vijf combinaties, waarvan drie de lei schoon wisten te houden, was de amazone bijna een seconden sneller as Victor Cirier.

In het zadel bij Udaburga had ze slechts 33.43 seconden nodig om de eindstreep te passeren. Cirier en zijn Artaban De Hauts Pays verliet het parcours na een foutloe rit in 34.31 seconden en werd tweede. De derde foutloze combinatie was Larian Vande Vyver met Galantte Z . Zij hadden 35.59 seconden nodig om het parcours foutloos te overwinnen.

Naast normale rubrieken stonden er ook nog jonge paarden rubrieken op het programma. Biij de 7-jarige toonde Kat'lee zich goed. Samen met ruiter Tom Cemerlijnck sprong het joneg talent in 34.71 seconden naar de overwinning. Daarbij lieten ze Axell Vandoorne met Maira Van het Luizebos en Peter Schllaert met Karesse A van de Nachtegaele achter zich.

In de rubriek voor 6-jarige springpaarden was het Bart Clarys die naar de overwinning ging met Limini De Rigo. Het duo bleef in 33.33 seconden Philippe Vandoorne met Adele VDB Z en Philippe Le Jeune in het zadel bij Fira du Nil voor.

Kijk hier voor alle resultaten.