Tom Bonny en Stephanie Goemaere springen naar de winst bij sportstal Vanderhasselt

Afgelopen weekend stonden er buiten het Hippo Rania Kampioenschap Seniors van de HGVBB ook nog heel wat nevenproeven op het programma bij sportstal Vanderhasselt. Zo was er op zondag nog een 1m20-proef. Die werd gewonnen door Tom Bonny en Wilgada in een tijd van 29:52 seconden. Zo bleven zij nipt Alexandre Charlier en Ibiza LC voor, die tweede werden in 29:79 seconden.

Bert Panneels sprong met Lavendel VH Beetjen naar de derde plaats. Voor Jean Jacques De Cock en Impulse Red was er een vierde plaats. Op vijf zagen we opnieuw Tom Bonny. Dit keer zat hij in het zadel van hocus pocus van de lucashoeve.

In de 1m15-reeks was Danny Van Es onklopbaar met zijn Zico V. Zij snelden door de finish in 26:28 seconden, meteen goed voor de eerste plaats. Nick Van Riet en Eliza Van Klapscheut waren twee seconden langzamer, en namen zo de tweede plaats voor hun rekening. Margo Olbrecht reed Britney naar de derde plaats.

Op zaterdag gingen de nevenproeven tot een hoogte van 1m10. Daarin wisten Ellen De Swert en Valserano de onklopbare tijd van 65:76 seconden neer te zetten. Danny Van Es, in het zadel van Caretoo, moest dit keer tevreden zijn met de tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Lenny Iezzi en Lawita Z.

Op vrijdag was er ook nog een 1m20-rubriek. Die werd gewonnen door Stephanie Goemaere en Topaas D'edouard Joly in de snelle tijd van 31:49 seconden. Emy De Braekeleer was met Upsala De La Gadaille slechts ietsje langzamer, en nam in 32:04 seconden de tweede plaats voor haar rekening.

Patrick Scheirs en Tjibo vh Lavendelhof sprongen naar een derde plaats. Voor Frederik Cattebeke en Henco vd Lijnsaerd was er een vierde plaats. Anne De Doncker vulde met Gazelle van Moretus de top vijf verder aan.

In de 1m10-reeks was Danny Van Es weer volop van de partij. Met Zico V won hij de proef in 28:94 seconden, en zo waren zij ook meteen de enigen die de tijd onder de 30 seconden wisten te houden. Van Es nam met Caretoo ook nog de derde plaats voor zijn rekening. Voor Anne De Doncker en Gazelle van Moretus was er dit keer een tweede plaats.