Todd Minikus grijpt de eerste winst in Florida

January 11, 2017

Officiëel start het Winter Equestrian (internationaal) Festival pas volgende week. Vorige week was er echter al een opwarmende week en officiële start van de dressuur sport in Palm Beach, Florida, USA. Tijdens de Grote Prijs van het ESP National Festival was het Todd Minikus die de beste zaak deed.

Minikus schreef de $50.000 Nutrena Grand Prix op zijn naam met de 14-jarige KWPN-ruin, Valinski S (v. Nijinski).  Vorige zondag sprong het duo zo naar de winst in deze nationale Grote Prijs.

Het Nederlands fokproduct liep op de Olympische Spelen nog onder het zadel van Matt Williams. Na de Spelen besliste Wyndmont Farm – de eigenaar van de ruin – de samenwerking met Matt Williams stop te zetten.

Ditmaal kruiste het duo de eindmeet foutloos in 39,032 seconden. Slechts vijf duo’s slaagden in een dubbele nul ronde. Alberto Michan volgde op de tweede plaats met Chacco’s Goldie (v. Chacco -Blue). Chacco’s Goldie sprong in het verleden nog op Europese bodem met Karina Aziz. Michan stopte de tijd in 40,81 seconden. Derek Braun en Lacarolus (v. Lasino) strandde op de derde plaats.

Het duo werd opgevolgd door Samuel Parot en de 11-jarige JK Horsetrucks Chantilly (v. Calvaro Z) op vier. JK Horsetrucks Chantilly is een 11-jarige BWP-merrie gefokt door Stal den Bisschop. De merrie werd geboren met de naam Gilia van den Bisschop. Eerder dit jaar werd de merrie nog succesvol uitgebracht door Marlon Modolo Zanotelli.

De top vijf werd vervolledigd door Paul O’Shea en Skara Glen’s Machu. De Ier bezette ook de zesde plaats, ditmaal met Orbetello onder het zadel.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN