Thomas Thometschek subliem sterk op het Zilveren Spoor

January 13, 2018

Gisteravond imponeerde Thomas Thometschek op het Zilveren Spoor in Moorsele. Volgende week staat de eerste internationale wedstrijd van het nieuwe jaar op de agenda in Moorsele.

Thometschek hield de concurrentie achter zich in de 1.30m Grand Prix kwalificatie. Ruim 70 combinaties verschenen aan de start van deze rubriek. Thometschek was de enige die de timer onder de 52 seconde hield van dit parcours.

De West-Vlaming snelde naar de overwinning in het zadel van de 9-jarige Emona RV (v. Mr Blue). Dylan Ringot volgde op de tweede plaats met onder het zadel Samara de l’Alloeu (v. Kannan).  De Franse combinatie kruiste de finish in 52,73 seconden.

Mike Lepienne strandde op de derde stek met Colevus. Op de rug van de L’Esprit-zoon kruiste Lepienne de finish in 53,06 seconden.

Guillaume Marcotte volgde op de vierde plaats met onder het zadel Unka Senton Andyl (v. Norton d’Eole). Om zijn goede vorm nog even te bevestigen vervolledigde Thometschek de top vijf in het zadel van Hilotte va Ten Haegendoorn.

In de 1.20m rubriek wist Arthur Vermeersch de concurrentie achter zich te houden. Vermeersch vertrouwde daarbij op de techniek van Scen Valley d’Herock (v. Scedix). Als enige wist de combinatie de timer onder de 58 seconden te houden. Vermeersch bleef zo voor op Agathe Martin met Ateis de Clarence (v. Diamant de Semilly) en Nadège Taveirnne met Falcome de la Haie

Ook in de 1.10m proef sprong Vermeersch zich in de prijzen. Toch moest hij er twee combinaties voor zich dulden. Louis Bernast sprong er naar de overwinning met Grivaldi du Seigneur. Yves Vilain volgde op de tweede stek met Oceane onder het zadel. Vermeersch werkte het podium af met Art W d’Herock en bleef zichzelf met Cordilla Z d’Herock voor.

In de 1.00m rubriek was het Ben Van Den Driessche die de overwinning op zijn naam schreef. Van Den Driessche zadelde Fiona vh Lepelhof op en bleef na een foutloze omloop voor op Jens Van den Bossche (Dalian De Vanta) en Chantal Coutant (Champagne Soleil Z).

Klik hier voor alle resultaten