Thomas Symons en Matthijs Ulenaers overheersen in Bilzen

Thomas Symons en Matthijs Ulenaers overheersen in Bilzen
De Indoor manège in Bilzen ontving afgelopen weekend de LRV vereniging Tongeren. In de klasse M sprong Thomas Symons naar de overwinning in de namiddag 2de omloop. Op de rug van Esteban Van Waerden kruiste de ruiter uit Meeuwen de eindmeet in 52,13 seconden. Enkel het podium haalde de finish foutloos. Danny Loos en B. Inimini Z volgde op de tweede plaats. De combinatie klokte af in 52,37 seconden. Matthijs Ulenaers en Greta Van Erpekom sloot het podium af op de derde plaats.

Steffi de Rooze strandde net buiten het podium. Met onder het zadel Gaijando L'Esprit de Bonheur sprong ze één balk uit de lepels in 59,94 seconden. Jos Schepers en Java Keltic Son vervolledigde de top vijf.

In de voormiddag werd de klasse M verreden over twee fasen. Daarin haalden vier combinaties de eindmeet zonder het hout aan te raken. Matthijs Ulenaers sprong daarbij naar de winst. Samen met Greta Van Erpekom kruiste hij de eindmeet in 28,74 seconden. Jente Bormans en Variant H volgde op de tweede plaats na een foutloze barrage in 29,91 seconden.

Danny Loos en B. Inimini Z plaatste zich als derde na een barrage in 30,07 seconden. Dirk Smeets en Icarus de Casmir liet het hout eveneens in de lepels. Na een barragetijd van 38,65 seconden noteerde het duo echter één tijdsfout op het bord.

Thomas Symons (Esteban Van Waerde) werkte de top vijf af.

Klasse L

  1. Tine Oosterbosch - Wodan L

  2. Geert Nouwen - Havana Ducaet

  3. Janne Martens - Amelie Z


Klasse L (2)

  1. Leen Geysen - Why-Not

  2. Marth Vanrusselt - Ikara Van de Geeneinde

  3. Jente Bormans - Elita MB