Thierry Goffinet op het podium in Poznan's Grote Prijs

In Poznan sprongen de viersterren een pittige Grote Prijs gebouwd op een hoogte van 1.60m. België's Thierry Goffinet sprong zich eerder deze week al in de kijker. Tijdens deze Grote Prijs haalde hij eveneens het podium.

De overwinning was er voor Juan Carlos Garcia met de BWP-hengst, Gitano v Berkenbroeck (v. Nabab de Reve). De combinatie wist met een verschil van 2 honderste van een seconde Edwin Smits op de tweede plaats te houden. De Italiaan klokte foutloos af in 37,15 seconden.

Zwitserland's Edwin Smits volgde op de tweede plaats met de Selle Français Rouge Pierreville (v. Ultimo Van ter Moude). Thierry Goffinet haalde in 37,28 seconden de derde plaats.

Op de rug van de Zangersheide-ruin, Artuur JH Z (v. Andiamo) werd hij opgevolgd door Derin DEmirsoy (Harry K) en Kamil Grzelczyk (Wibaro).

Ook Dominique Hendrickx klasseerde zich voor de barrage. Met onder het zadel Bacardi Les Hauts (v. Rexar Du Houssoit) haalde hij uiteindelijk de negende plaats. Wilm Vermeir kampte tegen de tijd in de basisomloop. Samen met IQ Van het Steentje (v. Toulon) sprong hij zich nog in de prijzen op de elfde plaats.

Klik hier voor de resultaten