Stevens Floor wint de HGVBB Promo wedstrijd bij de pony's

Stevens Floor wint de HGVBB Promo wedstrijd bij de pony's
Afgelopen zaterdag werd er door de HGVBB een promo wedstrijd gehouden op Manege Ter Wilgen in Sint-Ulriks- Kapelle. Deze promo wedstrijden hebben als doel om ruiters te laten kennismaken met de jumping, met het op wedstrijd gaan, .............Deze promo wedstrijden zijn er zowel voor de pony ruiter als voor de ruiters met paarden en worden door beide gesmaakt. De proven zijn zowel voor de pony's als voor de paarden hetzelfde en gaan van 0.60m tot 1m.

In de proef van 0.60m reden Devillé Ilinka met XX, Lemaire Lynn met Doslina en Vandroogenbroeck Kato met Ina een mooie foutloos parcours.

In het parcours van 0.70m werd dit overgedaan door Dufresne Bryan en Vaillence, Claessens Amelie met haar Sulaatik's C'est La Vie, Lemaire Lynn en Doslina, Marien Tille met Blommerschot's Romeo, Jansegers Yana met haar Raika van 't Streyenhof, De Zutter Bo met Nikita III en tot slot Renard Alexandre met X.

Over een hoogte van 0.80m reden opnieuw Dufresne Bryan met Vaillence, Hendrickx Tibo met zijn Chelsea, Stevens Floor met haar Ellen van het Brouwershof, Vanthomme Yelina en Ten Ankers Jomaurito, Claessens Amelie met Sulaatik's C'est La Vie, Vanthomme Yelina en Joly's Jenna, Marien Tille met Blommerschot's Romeo, De Smedt Sarah met haar Robbedoes, Marien Tille en Orchid's Serica en tot slot Lemaire Lynn met Odiel een knap foutloos parcours.

Vanthomme Yelina was met Joly's Jenna de snelste in de barrage over een hoogte van 0.90m. Ze liet de chrono stoppen op 32.9 seconden. Stevens Floor nam plaats twee en drie voor haar rekening. Silva zette ze in 34.85 seconden op plaats twee terwijl we Ellen van het Brouwershof op plaats drie terug vinden in 35.43 seconden. Gits Ella en Spirit legde beslag op de vierde plaats terwijl Vanthomme Yelina met Ten Ankers Jomaurito tevreden moest zijn met de vijfde plaats.

In de hoogste pony proef, over een hoogte van 1m, ging de zege naar Stevens Floor met Silva. Zij hadden 52.35 seconden op de klok staan. Jansegers Yana en Plume de Collarmont strandde op de tweede plaats in 54.43 seconden. Gits Ella en Silva vinden we op plaats drie. Geen van deze ruiters legde een foutloos basisparcours af, maar kregen alle drie 1 springfout.

Bij de paarden ging de zege in de hoogste proef naar De Bleser Fien. Zij had Jugendnixe van t merelsnest onder het zadel en klokte af in 21.87 seconden. Eén seconde later kwam Oudermans Kay met Coco Chanel door de finish. Baillou D Hoogpoort en Danzin Celine vinden we terug op de derde plaats in 23.29 seconden. Danny Van es en zijn Caretoo legde beslag op de vierde plaats. De top vijf sluiten we af met de winnares van de proef, maar ditmaal met Quart De Champagne Wisbeq.

Klik hier voor de resultaten