Steven Van Rossem en Virginie Thonon aan zet bij Sportstal Vanderhasselt

Steven Van Rossem en Virginie Thonon aan zet bij Sportstal Vanderhasselt
De familie Vanderhasselt verwelkomde de nationale toppers van de toekomst afgelopen weekend op de terreinen van hen sportstal. In de cyclus jonge paarden was het Steven Van Rossem die de winst greep bij de zevenjarigen.

Op de rug van Koriana Van Klapscheut (Cicero Z  x Darco) haalde Van Rossem de overwinning na een foutloze omloop in 39,35 seconden. Hij bleef zo nipt voor op de eveneens lokale combinatie, Evelyne Van Vreckom met haar eigen Kerbie V.v. (Chacco Blue x Royal Feu).

Van Vreckom klokte foutloos af in  39,61 seconden. Steven Van Meersche volgde op de derde plaats in het zadel van de ruin Kyamant van 't Spieveld (Diamant De Semilly  x Toulon). Van Meersche stopte de klok in 39,76 seconden.  De volledige top vijf was enorm aan elkaar gewaagd in deze rubriek.

Allen hadden ze een foutloze omloop in de barrage en kruisten ze de finish in ongeveer 39 à 40 seconden.

Peter Schollaert en Kharmah de Lizami (v. Ogano Sitte) strandde net buiten het podium en bleef zo Thibault Destrebecq met Clarisse voor.

Bij de zesjarigen was het Virginie Thonon die na haar internationale ritten in Mons tijd maakte voor deze cyclus in Ternat. Fidelgo Du Houssoit (v. Button Sitte). Thonon werd opgevolgd door Yves Vilain met Freesby de Vy (v. Deister) en Yves Vanderhasselt met Lelielounka Stw (v. Emerald Van 't Ruytershof )

Voor alle uitslagen klik hier