Steven Konings en Sus Dirickx winnen hoogste klasse LRV Bree

Steven Konings en Sus Dirickx winnen hoogste klasse LRV Bree
Afgelopen zondag waren de LRV ruiters te gast in Bree voor een jumping. De hoogste klasse, de klasse Z, werd over twee omlopen verreden. De eerste omloop werd gewonnen door Steven Konings en Fidel in een tijd van 26,00 seconden. Dat was ruim vier seconden sneller dan het nummer twee, Danny Loos. Die reed Lorenzo foutloos door de barrage in 30,43 seconden. Voor Luc Geerts en Kabisto was er een derde plaats. Ingriet Ramaekers reed Cavici Z naar de vierde plaats, na een springfout. Deze vier combinaties wisten als enigen door te stoten naar de barrage.

De tweede omloop in de klasse Z was er eentje rechtstreeks op tijd. De overwinning was voor Sus Dirickx en Juju uit de Melle in een tijd van 59,66 seconden. Op twee kregen we Lieze Maesen met Kanermie vh Weyenshof in een tijd van 63,55 seconden. Steven Konings nam met Ezra de derde plaats voor zijn rekening. Deze top drie wist als enige alle balken in de lepels te houden. Konings had met Fidel wel de aller snelste tijd neergezet (54,87 seconden), maar een springfout verwees hen naar de vierde plaats.

In de eerste omloop van de klasse M ging de overwinning naar Leen Geysen en Flek vh Ijzeren Lindenhof in een tijd van 23,50 seconden. Zij bleven Lauren Vangronsveld en Victoria voor, die tweede werden in 25,51 seconden. Op drie zagen we Koen geerits en Leila vh Lindehof. Anke Vandenberk (Cerravie) en Thys Goemans (Kamira) werden vierde en vijfde.

De tweede omloop klasse M was eveneens rechtstreeks op tijd. Sus Dirickx en Kaiser uit de Melle wonnen de proef in een tijd van 55,94 seconden. Voor Koen Geerits en Luna 11 was er een tweede plaats in 57,98 seconden. De top drie werd vervolledigd door Lauren Vangronsveld en Victoria. Danny Loos (Kirentina vh Gildenhof) en Nick Vranken (Callano Z) vulden de top vijf verder aan.

Leen Geysen won met Hanky Panky Ijzeren Lindenhof de eerste omloop klasse L. Ze klopten af in een tijd van 24,78 seconden. op twee zagen we Maite Van Heeswijk in het zadel van Wipper P, in een tijd van 25,27 seconden. Voor Karen Crauwels en Dalton vd Dwergse Hagen was er een derde plaats.

De tweede omloop klasse L werd eveneens gewonnen door Leen Geysen, nu met Honolulu Ijzeren Lindenhof. Zij wonnen in een tijd van 40,83 seconden. Maite van Heeswijk en Wipper P waren ietsje langzamer, en namen de tweede plaats voor hun rekening in 42,22 seconden. De top drie werd vervolledigd door Gert Vliegen en Gini.

Tot slot was er nog de klasse B. Enkel de tweede omloop werd op tijd verreden. Silke Achten won de proef met Kita in een tijd van 26,25 seconden. Yari Geyskens (Nevada L) en Eloise Coin (Ilaria) werden tweede en derde.

Klik hier voor alle uitslagen