Ines Van Den Bosch en Frantz Ducci rijden zich in de kijker op Zwitserse bodem

Ines Van Den Bosch en Frantz Ducci rijden zich in de kijker op Zwitserse bodem
De eerste dag tijdens de internationale competitie Crans-Montana in Zwitserland is ten einde gelopen. Er stonden verschillen proeven tussen de 1.20m en de 1.45m op het programma. Met verschillende overwinningen voor Frankrijk is het terugblikken op een spannende en mooie wedstrijddag.

CSI* "Prix Contralec"

In de Prix Contralec CSI* verreden op een hoogte van 1.20m ging de overwinning naar de Franse amazone Olivia Coulet. In een proef rechtstreeks op tijd bleef zij met de 8 jarige merrie Vanity Touch bijna 5 seconden sneller dan de Zwitser Ken Balsigner met onder het zadel Jamaice van het Polderhof. (v. Kashmir Van Schuttershof). Ook de Belgische Ines Van Den Bosch reed zich in de kijker met de 8-jarige BWP merrie Julie Van De Verbindigshoeve. In 60.05 seconden strandde zij op de vierde plaats.

CSI* 125/130

Deze prijs Swissréseau die werd gereden tegen de tijd zorgde zeker eveneens voor het nodige entertainment. De Zwitserse Barbara Schnieper speelde deze thuismatch als de beste en won zo met Judy KM (v. Joly St. Hubert) de proef op 60.01 seconden. Daarmee liet ze Ettore Metrangolo (MLT) ver achter zich (62.50 sec) die Bamby Boom opzadelde (v. Manfredini Adelaide Magdalene). Een welverdiende derde plaats was voor de Belg Frantz Ducci met Epi du Grand champ (v. Cody de St-Aubert) in een ronde van 63.00 seconden.



CSI3* 

Nadat de 1-ster ruiters en amazones zichzelf konden bewijzen was het de beurt aan de 3-sterren ruiters en amazones. Voor hen stond een proef 1.45m voorgeschoteld. In een barema A rechtstreeks op tijd ging opnieuw de overwinning naar Frankrijk. Dit keer was het Nicoals Deseuzes die met Quilane de Lezeaux (v.Grenat de Grez) de Franse eer hoog hield. Tussen de vele Zwitserse ruiters en amazones die aan de start kwam sloeg Mark Mc Auleu-y uit Ierland die Zwitsers van de tweede plaats te houden. Met de 13-jarige Miebello finishte hij in 65.40 seconden. De derde plaats ging naar thuis ruiter Walter Gabathuler met de Holsteiner Silver Surfer, ook plaats vier en vijf gingen naar ruiters uit eigen land, Alain Jufer en Aurelie Loser.

In de "Prix Emil Frey Sion" 1.35m waren het opnieuw de Fransen die de overwinning binnehaalden. Jean Luc Mourier reed zijn Quigina met meer dan 2 seconden sneller rond dan de overige combinaties. Pius Schwizer eindigde met Tina de l'Yserand naar de tweede plaats. Isabelle Robin uit Frankrijk sloot de top drie af met Flotte Flocke.