Stephan Verscheure domineert in het Zilveren Spoor

Op vrijdag was het Stephan Verschuere die zich liet opvallen in de 1.30m kwalificatie voor de Kleine Grand Prix in Moorsele. Op de rug van A Quibelle RR (Quidam de Revel) haalde hij de overwinning in 63,00 seconden. In totaal haalden 19 combinaties de eindmeet foutloos. Verschuere strandde eveneens op de vierde plaats op de rug van Dinky Toy van de Kranenburg (Ugano Sitte).

Jan De Pauw volgde Verschuere op op de tweede plaats. Samen met Jakarta Royale DS (Arko III) kruiste De Pauw de eindmeet in 63,61 seconden. David Tanghe volgde op de derde plaats met Homerus van de Kattenberg. De top vijf werd afgewerkt door Dag Keymolen en Horan.

Ook in de 1.20m sprong Stephan Verschuere op het podium. Met onder het zadel Kyra van Koekenhyse finishte Verschuere foutloos in 65,29 seconden. Slechts twee combinaties deden het beter. François Brichart en Bambou grepen de overwinning na een foutloze omloop in 61,72 seconden. Stephanie De Muynck en DAS volgden op de tweede plaats.

De top vijf werd vervolledigd door Daisy Heremans (Hacha stal DHC) en Jan De Pauw (Lord Royale DS) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

1.10m

1. Angelique Servaege - Udalburga
2. Angelique Servaege - Tess de b'Neville
3. Inge De Vriese - Hector van de Goudblomme

1.00m

1.Reina Acuna - Ryac du Bois Allees
2. Inge De Vriese - Daydream van het Molenhof Z
3. Chantal Coutant - Champagne Soleil Z