Spring MET: Demolie en François Mathy winnen elk een proef

Spring MET: Demolie en François Mathy winnen elk een proef
In Oliva werden in afwachting van de Grote Prijs al verschillende proeven afgewerkt deze ochtend en verschillende Belgen zijn er al in geslaagd zich in de kijker te rijden.

Zo schreef François Mahty Jr net de 1,35m rubriek van de Gold competitie op zijn naam. In deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd, zette hij met Uppercut de Bay (v. Diamant de Semilly) de beste tijd neer. Mahty en zijn 9-jarige Selle Français hengst lieten het hout onaangeroerd en finishten in 57,45 seconden. De tweede plaats ging naar de Zwitser Pascal Bettschen. Hij reed een foutloze omloop met Kobold v. Schloesslihof CH (v. Karondo V. Schlösslihof) in 58,18 seconden. De Ier Kenneth Graham nam de derde plaats voor zijn rekening. Met Lenamore Lucy Lou (v. Lux Z) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 59,72 seconden.

De Spanjaard Fernando Fourcade Lopez eindigde op de vierde plaats met Cornets Goldtraum (v. Cornet Obolensky). Guillaume Foutrier en Tampa Alia (v. Untouchable M) vervolledigden de top vijf.

Julie De Pelsmaeker zette ook een knappe prestaties neer in de CSI3* competitie: zij eindigde op een negende plaats in het 1,30. Ze haalde hiervoor de 10-jarige Holstein ruin Artico 2 (v. Artani) van stal.

Ook in de 1-ster rubriek deden de Belgen het erg goed. In de finale van de 1,40m rubriek haalde Camille Demolie een knappe eerste plaats. De zadelde G Star du Cartier (v. Cartier vd Heffinck) en sprong in 44,78 seconden naar de eerste plaats. De tweede plaats was voor de Spaanse Susana Epaillard. Met Qira D Auge (v. Quidam de Revel) onder het zadel, sprong ze een nulronde in 44,87 seconden. Lucina Roche vervolledigde het podium met Wce Falco (v. Cruising).

Ook de vierde plaats ging naar een Belg: Aiko Paridaen en Alpenfee (v. Gentleman) lieten het hout onaangeroerd en finishte in 46,71 seconden. Chantel Hebbel nam met Cover Gir 22 (v. Contendro I) de vijfde plaats voor haar rekening.

In de 1,15m rubriek was het Marco Cacciatore die zich in de kijker reed. Dankzij zijn erg snelle tijd van 60,87 seconden, eindigde hij met zijn Independant de la Velle CH (v. Ideal du Pichoux) op de tweede plaats. Hij moest enkel Nataliia Syniavska voorlaten. Zij sprong met haar ruin Can-Can in 60 een foutloze omloop in 60,63 seconden. De Rus Boris Rotenberg en Rebel de Chambouli (v. Gold de Becourt HN) eindigden op nummer drie.

Eimly Richardson (Altaira) en Cecile Bordonado (Uriella) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten