Spannende barage levert winst voor Gerrit Nieberg in Grote Prijs Frankfurt

Spannende barage levert winst voor Gerrit Nieberg in Grote Prijs Frankfurt
In de 1m55 Grote Prijs van Frankfurt bleef de overwinning in het thuisland. Het was namelijk de Duitser Gerrit Nieberg die er hier met een mooie Mercedes A 160 vandoor ging. Samen met zijn Holsteiner Contagio (v. Colman) wist hij de winst te verzekeren door als enige combinatie dubbel foutloos rond te komen. Voor de barrage ronde wisten slechts vijf deelnemers zich te kwalificeren maar regende het springfouten waar de ruiters alle risico's namen.

De altijd snelle Felix Haßmann noteerde zo met zijn Cayenne WZ (v. Claudio) een tweede plaats met 4 strafpunten. Wel schreef hij daarbij de snelste tijd van 35.22 seconden op zijn naam. Hij bleef voor op Gert-Jan Bruggink die er met zijn Vampire (v. Marome NW) ook alles aan deed om een foutloze snelle ronde te noteren. Met vier strafpunten en een tijd van 36.87 seconden wist hij zich op het podium te rijden.

De Deen Martin Dinesen en zijn Cannary (v. Caretino) noteerden een vierde plaats. Ook zij kregen vier strafpunten tegen en noteerden een tijd van 38.00 seconden. Het was daarop Holger Hetzel die de top vijf completeerde door zijn Legioner 2 (v. Limbus) naar de vijfde plaats te rijden. Hij verliet de ring met 8 strafpunten en 40.40 seconden.

Klik hier voor alle resultaten