Simon Liessens zegeviert bij eerste winterwedstrijd van het jaar bij Breemeersen

Simon Liessens zegeviert bij eerste winterwedstrijd van het jaar bij Breemeersen
Gisteren sloot de eerste van de drie winter springwedstrijden in Breemeersen van 2017 af met een geweldige strijd in de hoogste proef over 1.20m. Vijf combinaties wisten zich te plaatsen voor de beslissende barrage waar Simon Liessens er met de winst vandoor ging.

Drie combinaties wisten voor een tweede maal de lei schoon te houden in de beslissende barrage rit. De snelste daarvan was Liessens die in het zadel bij Hinky (v. Contact vd Heffinck) in 29.36 seconden over de eindstreep kwam.  Christophe Jacob had met Evelien (v. Nabab de Reve)  eveneens een snelle tijd  op de klok gezet van 30.60 seconden. Maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Eros Van Speybroeck wist met een gecontroleerde foutloze rit in 34.17 seconden de derde plaats veilig te stellen. Terwijl de top vijf compleet gemaakt werd door Tijs Vandenberghe met Fierro (v. Liberty) en Camille Devisch  in het zadel bij Carandach Z (v. Calvados).

In het 1.10m was het Steven Lippens die zegevierde met Ikke vd Elshoeve. In de rubriek direct op tijd was het duo verreweg de snelste met een super rit in 50.42 seconden. Zijn directe concurrent Dimitri Hooft kwam bijna drie seconden later over de eindstreep met Barracuda van de Vinking (v. Parcival). De derde plaats in deze rubriek ging naar Theirry Van Eeckhaute en Gloria van Heiste.

Eerder op de dag werden nog de 1.00m en 0.90m rubrieken op het programma. Bij de 1.00m rubriek was het Yves Lippens die met Dodi de  beste rit in de tweede fase van het parcours neer zette. In 26.01 seconde bleven zij Merel Verstuyft e Waylestro Boy nipt voor om de overwinning.  Peter Boelens schreef de 0.90cm rubriek op naam met I Like it.

Kijk hier voor alle resultaten.