Seppe Wouters en Neri Pieraccini voeren de Grote Prijzen van de Equi Masters aan

Seppe Wouters en Neri Pieraccini voeren de Grote Prijzen van de Equi Masters aan
De laatste dag van de Equi Masters in Massenhoven stond gisteren in het teken van de jongste ruitertjes met enkele ponyproeven.

's Ochtends kwamen de ponyruiters aan de start in een proef over een hoogte van 70-80cm. Het was Emma Van Doorslaer die de snelste tweede fase wist af te leggen. Op de rug van Pandora Optima snelde ze naar de winst in een tijd van 21.27 seconden. Ze bleef zo Marie-Lou Swinnen ruimschoots voor. Met Joly's Boris was de jonge amazone goed voor de tweede plaats na een foutloze tweede fase in 23.19 seconden.

De top drie werd vervolledigd door Luna Gahete en Libero. Voor Joske Van de Mierop (Lexus van de Clavervallei) en Maite Gabriels (Zinne) was er ook nog een plekje in de top 5.

De proef over een hoogte van 90-100cm werd dan weer gedomineerd door Seppe Wouters en zijn pony Cara. In dit parcours rechtstreeks op tijd kruisten zij de finish in 46.89 seconden, overduidelijk goed voor goud. Reno Geerts en Orchis van de Groenheuvel sprongen naar de tweede plaats in 51.32 seconden. Liesl Heylen en Juwel "E" van het Juxschot volgden dit duo op de voet. Met een tijd van 51.39 seconden sleepten zij de derde plaats in de wacht.Lynn De Vylder (Ochira "B" van het Juxschot) en Louise Meyvis (Mijoux van 't Achterhof) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

In de Grote Prijs voor pony's over een hoogte van 110cm bevestigde Seppe Wouters zijn topvorm. Ook deze proef wist hij op zijn naam te schrijven, deze keer met Erica. Marthe Van Gorp (Goliath) en Lynn Leys (Kantje's Boro) maakten het podium compleet.

In de namiddag kwamen de paarden opnieuw aan bod.

De proef 1m20 kwam op naam te staan van Janne Paridaans en Elton van het Eelshof. Zij snelden naar de finish in een tijd van 27.12 seconden. Bijna een seconde later finishte Senne Leys. In het zadel van Dermie reed ook hij een foutloze en snelle tweede fase. Met een tijd van 28.11 seconden was deze prestatie goed voor de tweede plaats. Janne Paridaans mocht nog een extra erelint aan haar laars hangen dankzij een tweede fantastische omloop, deze keer met Fantastique van het Eelshof.

Jan Vermeiren en Ginde van het Lindebos klasseerden zich op de vierde plaats. Voor Eveline De Bie en Alfredo Z was er nog de vijfde plaats.

De afsluitende proef van een weekend Equi Masters was de Grote Prijs over een hoogte van 1m30. Na een barrage met maar liefst 25 combinaties bewees Neri Pieraccini dat hij de allerbeste was. In het zadel van Sorpresa snelde hij naar de finish in 33.41 seconden zonder het hout te raken. Deze omloop leverde hem verdiend de overwinning op. Jan Van Dyck en Eristoff van de Zuuthoeve volgden op de tweede plaats in 34.37 seconden.

Vicky Van de Poel bewees dat ze haar mannetje goed kon staan door zich op de derde plaats te klasseren als beste amazone. Met Kastoria ter Dooren reed ze een foutloze barrage in 34.65 seconden. Xavier Peeters reed zijn Let It Be 111 naar de vierde plaats. Steve Auwers en Cheker waren goed voor de vijfde plaats in het eindklassement.

Na de Grote Prijs was er nog tijd voor ontspanning met de maxi steeple, waarbij onder andere Vicky Van de Poel, Jan Stoffelen, Axelle Koninckx en Jan Vermeiren hun kans waagden in een ludieke race met koudbloeden.

De overwinning ging hier naar Jan Vermeiren, die in de finale ronde als eerste over de eindmeet kwam en zo een einde maakte aan een prachtig weekend in Hippisch Centrum Massenhoven.