Sentower Park: Tonet wint 6-jarigen rubriek, eindoverwinning voor Baerts en Maq Master Z

Sentower Park: Tonet wint 6-jarigen rubriek, eindoverwinning voor Baerts en Maq Master Z
In Sentower Park zijn de finales van de FSA nog steeds in volle gang. Zonet werd de 'Prijs Stoeterij Dorperheide' verreden, een rubriek voorbehouden voor 6-jarige paarden. 57 combinaties namen het tegen elkaar en tegen de klok op, maar er kon er maar ééntje de winnaar zijn...

Uiteindelijk was het Ive Tonet die met de KWPN-er Grapje (Cardento x Goodwill) naar de overwinning snelde.Deze combinatie legde een foutloze tweede fase af in 32,11 seconden. Hiermee deden ze het net iets sneller dan Thomas Kairis en Libellule (Aga Khan x Heaume des Malais) de Lorette die met hun 32,57 seconden op een verdienstelijke tweede plaats eindigde. De top drie werd vervolledigd door Nico Baerts. Hij zadelde Zangersheide gefokte Maq Master Z (Mouijk de Sohan x Mouijk de Sohan) om in 32,93 seconden naar de eindmeet te rijden.

Voor Nick Verlies en Luigi was een een vierde plaats. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 33,79 seconden. Yenthe Schrijvers en Mylord Icara (Mylord Cartha x Linaro) eindigden op de vijfde plaats. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 34,00 seconden.

Het eindklassement werd gewonnen door Nico Baerts en Maq Master Z. Zij over alle kwalificaties en de finale heen de beste combinatie. Ellis Pex en Idee Z (Ingmar x Carthago Z) eindigen in het eindklassement op de tweede plaats. Wim Aegten en Troy AZ (Tsar Hero x Zandor Z) vervolledigen het podium.

Laurent Nuyens (Las Vegas Dwergse Hagen) en Yenthe Schrijvers (Mylord Icara) eindigen in het eindklassement op een gedeelde vierde plaats.