Senne Thomas, Brecht Goossens en Hanneke Schroyer grote winnaars tijdens Kempische regionale

Senne Thomas, Brecht Goossens en Hanneke Schroyer grote winnaars tijdens Kempische regionale
Dit weekend kon je in Sentower de Kempische regionale volgen twee dagen lang. Bij de grote prijs op zaterdag was het Brecht Goossens die de snelste rond de barrage kwam. Hij kwam in de ring met Foulon Z (v. Forever D'Arco Ter Linden) en ging over de eindmeet in 39.09 seconden. Een seconde trager kwam Jens Vandenberk over de finish in 40.39 seconden met Elano-G (v. Zento). Kobe Hendrix te staan met Galoubet Fravanca (v. Caretino 210242583) in een tijd van 40.48 seconden.

Zaterdag stond in het teken ven het jonge paarden criterium. In de hoogste klasse voorde zesjarige paarden was de winst voor Senne Thomas die in de ring kwam met Gaesbekers Glamour Girl (v. Caletto I) in een tijd van 32.01 seconden. Daisy Vandevoordt kwam op de tweede plaats te staan met onder het zadel Chaka Blue Rs Z (v. Chaka Kahn) die de chrono stopte in 33.07 seconden. Senne Thomas kwam terug op de derde plaats met Glitter (v. Voltaire) en ditmaal had hij een tijd van 33.38 seconden.

Bij de 5- en 4-jarige waar werd gesprongen met een 'clear round' principe was ook veel talent te bewonderen. Zo bleef ongeveer een derde van het deelnemers veld foutloos in de best wel pittige parcoursen die klaar stonen voor het jonge talent.

Op zondagavond bij de laatste proef voor junioren en Senioren 1 was het Hanneke Schroyen met Presidente Z (v. Pablo van Berkenbroek) die het snelst de barrage doorkwamen in 31.31 seconden. Luc Deckers reed enkele honderdste van een seconde trager en kwam met Castor Joy Z (v. Casmir Z) door de finish in 31.52 seconden. De top drie werd vervolledigd door Gregory Vos, hij bereed Dhahabu De L (v. Dokkum de rialfo) en stopte de tijd in 31.63 seconden.

Klik hier voor alle resultaten van de kempische regionale.