SBB Kampioen Latino van de Looise Heide wint met nieuwe ruiter in Wellington bij zevenjarigen

Inmiddels zijn we in de derde week beland van het Winter Equestrian Festival. In de driesterren 1m30 rubriek voor de zevenjarigen was er vandaag een overwinning voor de SBB Kampioen van het LRV, Latino van de Looise Heide, een BWP nakomelimg van Cantos. Eind juni 2017 won deze Latino het Kampioenschap in het Sentower Park onder het zadel van Jan Stoffelen. Vandaag was de winst er echter met amazone Sarah Hubbard die hem hier foutloos rond reed in 37.05 seconden.

Zij bleef daarbij voor op Beezie Madden die hier met Garant (v. Warrant) naar de tweede plaats wist te rijden in 42.5 seconden. Ook deze Garant is geen onbekende in de springsport. Hij noteerde namelijk de titel van het Wereldkampioenschap voor zesjarige paarden op zijn naam met de Nederlandse ruiter Willem Greve. Als derde eindigde Michael Huthcinson met Golden Dream die hier in 41.96 seconden door de finish kwamen. Zij noteerden daarbij wel vier strafpunten.

De vierde plaats ging naar Lauren Crooks en haar Belle du Courtil die hier rondkwamen in 43.09 seconden met 4 strafpunten, terwijl James Chawke de top vijf volledigde door zijn Grasshopper naar een vijfde plaats te sturen.

In de hoofdrubriek van de dag een 1m45 waar maar liefst 35.000 dollar te verdelen viel was er ook nog winst voor de BWP-er Important de Muze (v. Erco van t Roosakker). Deze Important liep in 2016 onder het zadel bij Pieter Clemens die in Lanaken en Valkwenswaard met hem aan de start kwam. Vandaag won hij met ruiter Darragh Kenny die hem sinds september 2017 onder het zadel heeft.