Sam Versmissen en Danny Van Es aan zet tijdens selectiewedstrijd in Opglabbeek

Sam Versmissen en Danny Van Es aan zet tijdens selectiewedstrijd in Opglabbeek
Na enkele drukke internationale weken is het Sentower Park in Opglabbeek dit weekend het decor voor de selectie van de Jumping Mechelen Indoor Masters.

Op zaterdag waren het de senioren die in actie kwamen. Sam Versmissen snelde daarbij naar de overwinning in de 1.20m hoofdrubriek. In het zadel van de 9-jarige Rhodium-dochter, Dingena klokte Versmissen foutloos af in 24,12 seconden. Het duo haalde zo een nipte voorsprong op Danny Van Es met zijn vertrouwde Clinton-zoon, Cliffhanger Vm Z. Ook vorige week haalde deze combinatie meermaals de prijzen. Ditmaal stopte Van Es de chrono op 24,32 seconden.

Rania Ghailani volgde op de derde plaats. De amazone zadelde Zamira op voor een foutloze omloop in 25,68 seconden. Jef Janssens (Jezuiet Van de Kwade Heyde) en Leive Tuerlinckx (Calmerotti De Leest) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Danny Van Es opnieuw voorin

De 1.10m proef werd gedomineerd door Danny Van Es. De Brabantse springruiter galoppeerde er het snelst door de finish met de 13-jarige ruin, Zico V. Van Es haalde eveneens de derde plaats. Ditmaal met Caretoo onder het zadel. Het podium werd afgewerkt door Paul De Stoop met Robin de Fanget op de tweede plaats.

Enkel deze drie combinaties hielden de chrono tijd onder de 27 seconden. Thomas Kaers (Vitaat van Wolfsven Z) en Henk Clabots (Armani Van Turbeek Z) vervolledigden de top vijf.