Sam Polleunis wint tijdens Kerstjumping Provahof

December 22, 2017

Deze week ontvangt Bert Prouvé de internationale en lokale springruiters voor zijn indoor kerstjumping. Op de eerste dag werd het programma afgewerkt met de 1.40m Masters rubriek. Sam Polleunis snelde daarbij naar de overwinning. In het zadel van de Querlybet Hero-nazaat, Eurli Fravanca snelde Polleunis naar de winst in deze 1.40m rubriek in 24,06 seconden.

Wilm Vermeir volgde op de tweede plaats met onder het zadel de 7-jarige Kiarado (v. Diarado). Vermeir klokte foutloos af in 24,34 seconden. Marc Boes strandde met een tijd van ruim 26 seconden op de derde plaats met Bocelli.

Net buiten het podium volgde Kim Thiry op de rug van Givale van de Windheuvel (v. Winningmood). Pieter Devos en Gin vervolledigden de top vijf.

In de 1.30m rubriek wist voormalig Belgisch Kampioen, Karel Cox de overwinning op zijn naam te schrijven. Opnieuw stelde Wilm Vermeir zich tevreden met een tweede stek. Ditmaal in het zadel van King Kong. Dirk Demeersman volgde op de derde plaats met Little Billy.

Stijn timmerman grijpt masterwinst

De Mastersproef zorgde voor heel wat spektakel en kijklustigen. Uiteindelijk wist Stijn Timmerman de overwinning te grijpen in het zadel van Ikos. Het duo bleef Pieter Devos met Kriskras en Anthony Philippaerts met Cartier voor.