Sam Polleunis sluit tweede dag Lummen Spring Tour af met podiumplaats

Zojuist is het Sam Polleunis die in de avond zon van de Lummen Spring Tour vandaag afsluit met een tweede plaats achter de Ier Derek Mccoppin. Canadese amazone Rebecca Mcgoldrick werd derde vlak voor Mary Leboutte die net naast het podium eindigde.

In de 1.35m CSI2* rubriek kwamen maar liefst 22 combinaties terug in de barrage waar flink geknokt moest worden om de overwinning. De eindzege ging uiteindelijk naar Mccoppin die met zijn Iers gefokte Fanaadwest Dancer (v. Zuidam) in 37.77 seconden de snelste was. Polleunis deed ook een gooi naar de eindzege met een zeer sterke rit. In het zadel bij de 13-jarige BWP merrie Eurli Fravanc (v. Querlybet Hero) sprong de Belg in 38.82 seconden naar de tweede plaats.

De Canadese amazone Mcgoldrick hield Leboutte op afstand met haar KWPN ruin Duco (v. Vincenzo). Ze klokte 39.01 seconden en was daarmee iets sneller als de Belgische amazone die haar AES merrie Contess di Spelhofen naar de vierde plaats stuurde in 40.64 seconden.

De vijfde plaats ging naar de Britse Deborah Jackson. Zij stuurde haar Holsteiner Chin Champ (v. Chin Chin) in 40.71 seconden rond en verwees daarmee Koen Vereecke en Calgary Z (v. Calvaro) naar de zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.