Ruime zege voor van Paesschen in Grand Prix Oliva

Ruime zege voor van Paesschen in Grand Prix Oliva
In Oliva keek iedereen uit naar hét hoogtepunt van het weekend: de CSI3* Grand Prix. Het beloofde alvast een spannende wedstrijd te worden: van de 54 deelnemende combinaties, stootten er slechts zes door naar de allesbeslissende barrage.

In die barrage was het onze landgenoot Constant van Paesschen die aan het langste eind trok. Hij reed zijn Isidoor van de Helle (v. Canturo) in 46,29 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Hiermee bleef hij de Fransman Philippe Leoni ruim voor. Leoni kon op zijn 11-jarige Diamant de Semilly merrie Shana de Kerglenn rekenen op in 47,66 seconden een foutloze ronde te springen. Samatha Mcintosch eindigde op de derde plaats met Check In 2 (v. Böckmann'S Cordalme Z). Zij beleven van het hout en finishten in 49,04 seconden.

De Fransman Harold Boisset eindigde op de vierde plaats. Met Quolita Z (f. Quasimodo Z) onder het zadel, reed hij een erg snelle ronde, maar een springfout resulteerde in de vierde plaats. De Brit Daniel Neilson nam met Newton Nickel (v. Wolfgang) de vijfde plaats voor zijn rekening.

Deze middag maakte Vincent de Reys ook al indruk in de 1,25m proef. Hij eindigde hier op de tweede plaats na de Ierse Lucinda Roche. Roche legde een super-snelle ronde af met Hebe Van'T Palmenhof (v. Darco) in 59,70 seconden. Geen enkele andere combinatie kwam zelfs maar in de buurt van haar tijd. de Reys sprong met For Ever van de Helle (v. For Pleasure) ook een foutloze ronde, maar moest met zijn dus van 65,54 seconden dus genoegen nemen met de tweede plaats. Heinz Koella en Roxina II (v. For Pleasure) vervolledigden de top drie.

De Duitse Chantal Hebbel en de Franse Solene Levallois eindigden op de vierde en vijfde plaats. Hebbel rekende op haar 10-jarige ruin Sensation's Boy (v. Sensation's Boy), Levallois deed het foutloos met Aisha des Carmilles (v. Heartbreaker).

Klik hier voor alle resultaten